30 tons gratis overskudsmad skabte juleglæde hos 2.500 familier

Tirsdag 27. december 2016 9:59
Hele 30 tons god gratis overskudsmad, gavekort og øvrige julegodter til værdi af ca. 4 millioner kroner blev lillejuleaften uddelt af over 500 frivillige.

Hele 30 tons god gratis overskudsmad, gavekort og øvrige julegodter til værdi af ca. 4 millioner kroner blev lillejuleaften uddelt af over 500 frivillige fra Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad til 2.500 familier, som havde behov for julehjælp.

I alt deltog 245 REMA 1000 butikker i den landsdækkende indsats, som blev hidtil Danmarks største indsats, hvor madspild blev omdannet til julehjælp til udsatte danske familier. Den gode overskudsmad, som intet fejlede, kunne ikke sælges i butikkerne efter julen, da folk mister interesse for julemaden. JULEOVERSKUD gentager sig nu på 2. år i træk.

Desuden fik JULEOVERSKUD økonomisk indsprøjtning i form af 281.970 kr. som ekstra hjælp til de trængte familier gennem en velgørenhedsmiddag, som blev afholdt i Børsen den 23. november af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp med 180 gæster samt kongelig deltagelse af H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie. 

- Det er sund fornuft, at man ikke smider god mad ud - både for miljøet og bundlinjen. Projekt JULEOVESKUD er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan forene indsatsen for at hjælpe familier, som har brug for ekstra hjælp i julen, og reducere madspild, siger Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.