Opstart af gårdbutik kræver vedholdenhed og gejst

Fredag 17. februar 2017 8:00
Godt 50 tilhørere blev forleden klogere på, hvorvidt de skulle gå videre med planerne om opstart af gårdbutik eller ej, da Landbrugsrådgivning Syd holdt temaaften om emnet.

Forleden var omkring 50 interesserede samlet hos Landbrugsrådgivning Syd i Vejle til en temaaften om alternativ afsætning og opstart af gårdbutik.

- Det er som om, at der spirer noget ude i landbruget, hvor ønsket om at differentiere sig fra en almindelig produktion stiger, fortalte bestyrelsesmedlem Doris Nissen, der var meget tilfreds med tilslutningen.

- Vi havde sat et succeskriterie på godt det halve, så interessen for at vide, hvad der ligger af muligheder og hvordan man bedst griber dem, den er der, sagde hun.

Blandt oplægsholderne var Jørgen Bang fra Bangs.dk, der sælger 40.000 hønniker om året og hjælper mellem 50-100 nye gårdbutikker i gang med salg af æg hvert år. Desuden sælges juleænder og kyllinger i gårdens butik.

Henrik Rasmussen fra Enemærket Kalveproduktion fortalte om salg af kvalitetskød fra jerseytyre, dyr som ellers aflives ved fødslen. Han forklarede, hvordan han har fået økonomi i at sælge kød til private blandt andet ved hjælp af egen opskæring, kølerum og nu gårdbutik.

Derudover var der indlæg fra revisor Jens Erik Nørgård, der kort fortalte om hvilke regler, der skal overholdes. Og så kom han med opfordringen til at springe ud i det, hvis lysten var der.

- Det kræver en ildsjæl, hvis det skal lykkes, sagde han og understregede, at man skulle være villig til at ofre i begyndelse og være vedholdende.

- Man skal tro på det, og gå helhjertet ind for det. Ellers lykkes det ikke, lød det.


Efterfølgende var spørgelysten stor og interesserede kunne tilmelde sig erfagrupper, der kan være til gavn og inspiration i udviklingen til gårdbutik.