DM i pløjning afholdes på Mors

Torsdag 16. februar 2017 13:29
Styregruppen for DM i pløjning er her fotograferet sammen med pløjeværterne Jørgen og Søren Gade Nielsen, Peterslund. Fra venstre ses Emil H. Dollerup, Thomas Bundgaard, Bjarne Vestergaard, Jørgen Gade Nielsen, Søren Gade Nielsen, Jens Iversen, Thyge Kjeldgaard og Jes Kjærgaard.

Danmarksmesterskabet i pløjning skal i år afholdes på den sydlige del af Mors på gården Peterslund, som er berømt for at have noget af det mest dyrkningssikre og ensartede muldjord på Mors eller måske i hele Danmark. 

Pløjeværter er Ann-Mari og Jørgen Gade Nielsen, der sammen med sønnerne Allan og Søren Gade Nielsen driver svineavlsbesætningen »Molsgaard Svineavl«.

I år er det Region Viborg LandboUngdom, som arrangerer DM i konkurrencepløjning. Der er nedsat en styregruppe, som består af én person fra alle lokalforeninger i Region Viborg, samt et par pløjesupportere med stor og mange års erfaring med konkurrencepløjning.

Deltagernes overnatning og pløjefesten vil foregå på Morsø Landbrugsskole, som er en del af EUC-Nordvest. 

Pløjningens højborg

Der bliver til DM 2017 rigtig mange deltagere, og det er sandsynligt, at det bliver Danmarksmester-skabet med de fleste deltagere nogensinde.

- Vi er i midt i konkurrencepløjningens højborg, og som noget nyt fra 2016 er der tilføjet en klasse mere, som hedder »Farmklassen« udover de fire klasser, som Landboungdommen allerede har. Dertil kommer de fire kategorier/plovtyper i veteranklasserne. Vi regner med, at der bliver 95-105 deltagere, og derudover arbejder vi for øjeblikket med at arrangere en konkurrence mere, som vil give yderligere deltagere, lyder det fra arrangørerne. 

Læs mere i næste uges LandbrugNord eller på nettet allerede fredag