DLS-fokus på strategi

Torsdag 16. februar 2017 15:10
Johannes Schjelde Christensen – meget passende midt i billedet – var i centrum, da DLS’ erfagruppe med blandt andre Christian Høegh (til venstre) og Frederik Bruhn Rasmussen holdt workshop i Vesterborg, hvor alle visioner og overvejelser blev noteret på gule sedler.

Det er altid vigtigt at have en strategi og klare visioner, når man driver en virksomhed. Derfor har DLS’ erfagruppe holdt en workshop om strategi sammen med Dorthe Errebo og Mette Engel, der er teamchef hos DLS.

Det foregik på Bøgehavegård i Vesterborg på Lolland, hvor Henrik Christensen og Johannes Schjelde Christensen – far og søn – er nogle af de få i Danmark, som producerer tulipanløg i Danmark. 

- Vi startede med en rundvisning på gården, hvor Johannes bor. Han fortalte om bedriften, og vi fik fremvist maskiner og forklaret, hvordan det arbejde udføres, forklarer Mette Engel. 

Visioner blev udfordret

Efter rundvisningen gik selve workshoppen i gang, hvor Johannes Schjelde Christensens visioner blev udfordret. Vi arbejdede med strategi med udgangspunkt i en konkret situation.

Johannes Schjelde Christensen vil gerne overtage sin fars gård, og de var begge til stede, så de kunne komme med deres inputs og fortælle, hvilke interesser de forskellige parter i generationsskiftet har.

- Erfagruppen kom med alternative bud på Johannes’ planer for fremtiden, og der blev diskuteret forskellige aspekter af strategi. Alle arbejdede åbent og ærligt om styrker og udfordringer ved Johannes’ planer, og alle var aktive i diskussionen, fortæller Mette Engel. 

Vigtig beredskabsplan

Rent praktisk foregik workshoppen med plancher og gule sedler, så alle visioner og overvejelser kom ned på skrift. Erfagruppen kom også med gode råd om, hvilke afgrøder man bør vælge.

- Der var i erfagruppen også en drøftelse af generationsskiftet. Der var enighed om, at det er vigtigt at få lavet en plan om generationsskiftet sammen, så man kender de konkrete præmisser for, hvornår og hvordan generationsskiftet skal foregå, oplyser Mette Engel.

Det blev også pointeret, at det er vigtigt at få lavet en beredskabsplan for bedriften, hvor man får oversigt over ressourcepersoner, væsentlige forretningsgange samt aftaler med leverandører, aftagere, kreditgivere og forpagtere.