Traktorsalget er stabilt med pil opad

Fredag 17. februar 2017 8:07
Case IH stak i årets første måned snuden frem på især sine stortraktorer over 200 hk, hvoraf Magnum 380 blev den mest solgte med fem eksemplarer.

Tre mærker kom særdeles flot fra start i det nye år. Case IH, New Holland og John Deere. Ikke mindst de to CNH-mærker Case IH og New Holland kan glæde det fælles moderselskab med hver 25 nyregistrerede traktorer.

En del førsteplads kunne man hævde, men der er en god grund til, at Case IH står øverst på listen. De har uden nogen diskussion solgt langt flere installerede hestekræfter i deres traktorer, end de blå har gjort. Case IH har nemlig en markant større andel af store traktorer over 200 hk end søstermærket New Holland, der altid har bemærket sig ved at kunne sælge sit traktorprogram til en bredere kundekreds, herunder også de små traktorer.

John Deere markerer også indgangen til et nyt traktorår med tyngden i den tunge klasse. I øvrigt som Fendt og i nogen grad Claas, der begge har sit store fokus på traktorer over 200 hk.  

Lille fremgang

Med et lyst sind og evnen til at glemme det forgangne års resultater i landbruget hurtigst muligt, kan man, med en smule anstrengelse, øjne den spirende optimisme i traktorernes salgstal.

Januar måneds nyregistreringer er trods alt højere, end de var for et år siden i 2016. Et forvarsel om, at en såkaldt bundformation i traktorsalget i Danmark blev opnået i 2016, og at de håbefuldes drømme om, at en fremgang er i vente, stadig lever.

Totalen på 112 nyregistreringer i januar 2016 mod 101 nyregistreringer i januar 2017 er dog fortsat ikke mere end et »skvulp«, og bør nærmere benævnes som status quo.