Tag det roligt med gyllen

Fredag 17. februar 2017 10:01
Hvis det er muligt, er det bedre at vente lidt med gyllen. Planterne skal gro, før man kører gylle ud, lyder rådet fra seniorkonsulent Rune Munch-Andersen, Patriotisk Selskab. Foto: Anders Kurt Simonsen

Efter den seneste frostperiode vil mange landmænd gerne i gang med at køre gylle ud på markerne. For de flestes vedkommende for at planterne så tidligt som muligt kan få gavn af næringsstofferne i gyllen. Og for nogles vedkommende fordi gyllebeholderen er fuld.

- De seneste måneder er der ikke faldet så meget regn som for eksempel i den tilsvarende periode sidste år, siger en af Fyns mest erfarne planteavlskonsulenter, Rune Munch-Andersen, der er seniorkonsulent i Patriotisk Selskabs planteavlsafdeling.

- Det betyder, at det de fleste steder er godt at køre på jorden. Men, understreger konsulenten, gyllen skal kunne trække ned i jorden, ellers er det ikke lovligt at udbringe den.

- Her og nu er det mest dem med fyldte gyllebeholdere, der kører gylle ud. Hvis det er muligt, er det bedre at vente lidt. Planterne skal gro, før man kører gylle ud. Eller med andre ord: Planterne bestiller ikke noget for øjeblikket. Så har de heller ikke behov for føde!

Tema om gødskning i næste uges LandbrugFyn – læs avisen allerede fra i dag her på hjemmesiden