Sønderjysk maskinforretning runder skarpt hjørne

Mandag 13. november 2017 8:00
Kaj Homilius kan se tilbage på 50 år som selvstændig med værksted og maskinforretning, der i dag er en familievirksomhed med tre af børnene ansat og klar som næste generation i maskinforretningen Kaj Homilius A/S. Arkivfoto

Den 1. november 1967 står der på ”dåbsattesten” for den sønderjyske maskinforretning, Kaj Homilius A/S i Hellevad ved Rødekro.

En historie, der begynder med at en ung mand beslutter at købe sin gamle læreplads, og starte op som selvstændig mekaniker med autoværksted. 15 år senere kom traktorerne til, og for 35 år siden blev den første milepæl sat hér, da Kaj Homilius blev autoriseret Fendt-forhandler, som han er Danmarks ældste forhandler af.

Kaj og Gerda Homilius indledte for et par år siden et glidende generationsskifte med tre af deres fire børn. Så de næste mange års drift og virke af Kaj Homilius A/S er sikret i form af børnene Finn, Erik og Lone.

I dag styrer Erik Homilius, der som sin bror er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, værkstedet som værkfører, mens Finn arbejder både på lageret og med salg af landbrugsmaskiner. Lone arbejder i maskinforretningens butik og på kontoret.

Kaj Homilius markerer 50 års jubilæet med en reception fredag den 24. november. Dagen efter, lørdag den 25. november, er der åbent hus hele dagen med masser af gode tilbud.