Madbazar har fokus på hamp

Møllerup Gods gæster madbazaren med drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.
13-06-2018 14:05:20
Madbazaren på Hjørring Dyrskue har i år fokus på hamp. Møllerup Gods har en fødevarestand, hvor de præsenterer deres brede sortiment af hampeprodukter som spænder vidt. Der er noget for både et sundt indre og et smukt ydre, i form af drikkevarer, fødevarer og hudpleje med hamp.

Hamp har været kendt og dyrket i flere tusinde år og har været et vigtigt næringsstof i mange menneskers kost – senere mest kendt som et rusmiddel og derfor blev det for-budt at dyrke, men nu er hampen tilbage på markerne. 

Det er industrihamp og det er det som Møllerup Gods dyrker. Industrihamp indeholder kun 0,2% af det euforiserende stof TCH, og man skal derfor ryge en hel halmballe eller, hvad der svarer til et halvt ton plantemateriale, før man får en euforiserende effekt. Hamp er en hurtigvoksende plante, der kvæler al ukrudt og kræver derfor ikke sprøjt-ning.

Hampplantens frø er glutenfri og kan males til mel eller presses til olie og anvendes til bagning af brød, kager, pesto, hummus og meget mere. Det kan anvendes i den daglige kost og passer fint ind i Det Nordiske Køkken, da det er næringsrigt og kan dyrkes lo-kalt.

Hampefrø kan også anvendes som alternativ til animalsk protein fra kød og mælkepro-dukter, da det indeholder 30-35% protein -  mere protein pr. gram end noget andet frø i verden og mere protein pr. 100 gram end kød, fisk og æg. Det har også et højt indhold af fibre og aminosyrer samt en lang række næringsstoffer. Hamp passer derfor perfekt ind i den veganer-bølge, der er rullet ind over Europa. Kort sagt: Hamp – er det nye superfood.

Kom og få en snak om hamp med Møllerup Gods i Madbazaren på Hjørring Dyrskue den 22. og 23. juni.

Lørdag den 23 juni kl. 13.00 kommer Gastronomen Per Mandrup, direktør for Smagens Univers og laver små retter med hamp, som man kan smage. Han vil samtidig fortælle, hvordan man bruger hampen i den daglige kost.
 

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer