Investeringer handler også om mennesket bag

Henning K. Andersen 14-02-2018 14:30:56
Aktier bevæger sig typisk opad over tid, men over få år kan det se blodigt ud, medgiver direktør Per Sveistrup fra Sagro Formue og Finans.
Der er stigende velstand i landbrugskredse, og det mærker de til hos Sagro Finans & Formue. Men investeringer handler også om mennesker og det psykologiske miljø omkring investeringer.

Selvom man har penge, er det ikke nødvendigvis noget, man snakker om. Sådan har det altid været, men ikke længere i helt samme grad. Og slet ikke hos Sagro Finans & Formue, for her hjælper direktør Per Sveistrup og hans medarbejdere investeringer fra landmænd på rette vej.
Og de har rigeligt at se til. For antallet af landmænd med millionbeløb i frie midler, pensionsopsparinger eller andre investeringsobjekter er i klar fremgang. Og ofte behøver Sveistrup og kollegerne ikke at lave det store opsøgende arbejde for at komme i kontakt med potentielle kunder.
- Vi oplever, at folk selv kontakter os omkring formuer, som de måske ikke synes, de får ordentligt investeret. Det sker mere nu end før. Men måske er det fordi, at folk før ikke vidste, at det var en del af vores kompetencer, fortæller Per Sveistrup, der har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor.
Tal fra LandboSyd, LandboNord, LMO og Sagro viste for nyligt, at soliditeten hos so-hold og mælkeproducenter steg i løbet af sidste år fra 10 til 12 procent, og i det hele taget var 2017 et jubelår for mælkeproducenterne, der vendte underskud til overskud.

 

Regler sikrer bedre klarhed om investeringer

En analyse af 400 regnskaber viste, at overskuddet på bedrifterne især er gået til at nedbringe kassekreditter, men der er også blevet investeret i produktionsapparatet. Men med hensyn til finansielle investeringer kræver det et godt forarbejde for at få det bedste samarbejde mellem investor og rådgiver, fortæller Per Sveistrup.
- Vi er jo underlagt de samme strenge regler, som bankerne også er, fra Finanstilsynet og så videre fra det EU-direktiv, der kom for nogle år siden og som er strammet op, og derfor vil jeg som udgangspunkt være nødt til at finde ud af, hvem du er, og hvordan din viden, din erfaring og din økonomi er i forhold til investeringsspørgsmål.
- Det er egentlig en forbrugerbeskyttelse i forhold til, at man har oplevet, at rigtig mange har prøvet at tabe penge på det her i nullerne, eller fra ’08, måske fordi folk ikke vidste, hvad de gik ind til, men bare var grebet af en stemning, og ikke satte spørgsmålstegn ved, om det var det rigtige, de gik ind til, siger Per Sveistrup.
Han bruger typisk en time på en kundesamtale for at kunne danne sig et indtryk af, hvilken erfaring og risikovillighed, kunden har, for på den måde at kunne rådgive bedst i den enkelte situation.
- Med min erfaring kan jeg forholdsvist hurtigt fornemme, hvordan den enkelte har det med investeringer, hvilke erfaringer har de med det, og jeg vil også kunne se på, hvad folk ligger med i forvejen, for så kommer folk og viser mig det. Og af den vej kan jeg jo se, at for eksempel hvis folk i forvejen har aktier, så skal jeg ikke starte med Adam og Eva, lyder det fra den erfarne rådgiver.

 

Større risikovillighed hos investorer

Som bekendt havde finanskrisen både store umiddelbare konsekvenser for økonomien, men også for det psykologiske omkring investeringer, for generelt var der mindre risikovillighed omkring det at investere, blandt andet på aktiemarkedet.
Men med krisen på afstand og det hop, der er sket i indtjeningen, oplever Sveistrup, at der er større risikovillighed hos investorerne.
- Der er nu en større ansvarlighed omkring rådgivningsdelen, også på grund af de regler, vi er underlagt. Så når kunderne skriver under på de her ting, så går bankerne og vi andre ikke ud over kundernes risikoprofil.
- Men kunderne vil selvfølgelig gerne have et godt afkast, og af den grund ser man, at der er flere, der tager en større risiko nu end tidligere. Når man investerer i værdipapirer, handler det om at have en lang tidshorisont, at sprede sig, og at tingene med tiden arbejder sig opad.
- Udgangspunktet er jo typisk, at aktier bevæger sig opad over tiden, som det har været over det lange stræk. Over få år ser det jo vildt og blodigt ud, men hvis man har en længere tidshorisont, så vil man jo i den sidste ende komme ud af det med et overskud, lyder det fra Per Sveistrup.

 

Kvægprisen i USA handler omkring bunden

28-05-2018 12:00:30

På den amerikanske børs for handel med kvæg, har vi oplevet et stort prisfald hen over de seneste måneder. Men med de kinesiske intentioner om at importere flere amerikanske landbrugsprodukter, kan vi lige nu ligge tæt på noget, der kan betragtes som en prisbund for kvæg, selvom de lige nu slagter på livet løs i USA.


John Deere udnævnt til officiel leverandør

28-05-2018 11:31:40

John Deere er udnævnt til officiel leverandør til Club Managers Association Europe (CMAE) med det formål at bakke yderligere op om foreningens vision om at være den førende organisation inden for kurser i vedligeholdelse af sportsanlæg.


Kvægsektoren skal have ny direktør

28-05-2018 11:28:10

Gitte Grønbæk, sektordirektør for Kvæg fratræder sin stilling, og kvægsektoren skal dermed have ny direktør.


Danmarks første grønne Fendt TIGO-opsamlervogn er solgt til kendt, økologisk mælkeproducent

28-05-2018 10:43:34

Danmarks første grønne Fendt TIGO-opsamlervogn til grønt, økologisk grovfoder ved Silkeborg


Ministerium: Ulveskydning kan være nødværge

28-05-2018 09:15:20

Nedskydning af ulve, der angriber husdyr, vil ikke nødvendigvis være strafbar, hvis man kan påberåbe sig nødværge, slår miljø- og fødevareministeriet fast.


57 millioner kroner ekstra til at ændre vandstand i naturområder

26-05-2018 14:00:19

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen afsætter mere end 57 mio. kroner yderligere til en ordning, hvor landmænd og lodsejere kan få tilskud til at ændre vandstanden i særligt udpegede naturområder.


Fendt- og MF-forhandlerstruktur næsten på plads

26-05-2018 11:15:33

Selskabet AGCO Danmarks omfattende strategi med en klar opdeling af virksomhedens forskellige brands – kaldet Route 66 – nærmer sig nu målet i Danmark.


Rekordstort overskud i DCH International

26-05-2018 11:00:16

DCH International A/S leverer med et EBIT-resultat på 133 millioner i 2017 endnu et rekordstort overskud.


To skærme for overblikkets skyld

26-05-2018 10:30:13

Der er ingen grund til at kigge skævt efter traktorkabiner med to terminaler. - Det kan være både fornuftigt og enklere at have to samarbejdende terminaler, men allervigtigst er det at lægge sig fast på samme system i alle sine køretøjer og samme system på alle redskaber, råder erfaren branchemand.


Topkapaciteter ordner flaskehalsen

26-05-2018 10:00:43

Korte tidsvinduer og stor opmærksomhed på rettidseffekt sender kæmpetraktorer i marken. Hjultraktorerne, der kan registreres, kender vi fra traktorstatistikken, mens der lusker en hel del ikkeregistrerede bæltetraktorer rundt og trækker et stort læs.


Skæbnedage i retten

26-05-2018 09:24:34

Feriepenge »indefryses« fra efteråret 2020

26-05-2018 09:00:42

Som en følge af ny ferielovgivning skal man som arbejdsgiver opgøre sien ansattes ferie i perioden fra den 1. september 2019 og den 31. august 2020, og som udgangspunkt indbetale beløbet til en fond, der oprettes til formålet.


Unge japanere vil ikke være landmænd

26-05-2018 08:00:27

Den 41-årige mælkeproducent Shinya Hasumis største bekymring er tilgangen til landbruget. Den er katastrofal lav på trods af, at japanske landmænd har en både god og sikker indkomst.


Spot på fremtidens danskproducerede slagtesvin

25-05-2018 16:56:44

Seges Svineproduktion stod onsdag bag det første af to seminarer, hvor omdrejningspunktet er fremtidens slagtesvineproduktion i Danmark.


Dansk ngo står bag øko-regler for landbrug i Vietnam

25-05-2018 14:54:51

Danskbaseret forening har projekter for 10-15 millioner kroner årligt i udviklingslande og er hædret af det vietnamesiske landbrugsministerium for en god indsats.


Afprøvning af tidspunktet for syretilsætning i vådfoder

25-05-2018 14:52:06

En afprøvning har ikke kunnet påvise statistisk forskel på indhold af lysin, methionin eller treonin i vådfoderprøver – uanset om syrestabiliseringen blev tilsat straks efter prøveudtagelsen eller med 30 minutters forsinkelse.


Kina lover USA en masse og det er godt for landbruget

25-05-2018 14:22:58

Vi står i en hektisk situation på landbrugsmarkederne lige nu. Ud over fokus på vejrsituationen før høst er fokus også rettet mod de politiske spændinger mellem USA og Kina, der nu ser ud til at bløde ud. Både vejr og politik bakker op om den optur, vi ser på markedet for afgrøder såvel som på markedet for svinekød lige nu.


Forhandlerstruktur nærmer sig målet

25-05-2018 14:07:21

AGCO Danmarks omfattende strategi med en klar opdeling af virksomhedens forskellige brands – kaldet Route 66 – fortsætter med uformindsket kraft og nærmer sig målet i Danmark.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1298 (25949 artikler)Prev1234567129612971298Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer