Danish Food Cluster bygger bro til Israelsk super-klynge

Henning K. Andersen 12-06-2018 08:37:21
Fra venstre: Jacob Stengaard Madsen, direktør i Region Midtjylland, Lone Ryg Olsen, CEO i Danish Food Cluster, Niels Christian Nielsen, dekan for Science & Technology ved Aarhus Universitet, Ofra Strauss, bestyrelsesformand for Strauss Group, Anders Kühnau, regionsrådsformand hos Region Midtjylland, Esben Laulund, bestyrelsesformand i Danish Food Cluster & Vice President Research & Development ved Chr. Hansen og Tue David Bak, chef for Innovation Centre Denmark – Tel Aviv.
Danish Food Cluster har indgået partnerskab med start-up nationen Israel for at bringe nye ideer og partnere til Danmark – og samtidig bane vejen for flere internationale alliancer.

En motorvej som skal få fødevareinnovationen til at strømme mellem en af verdens førende start-up klynger og den danske fødevaresektor. Dét er formålet med det nye partnerskab mellem organisationen Danish Food Cluster og to hovedaktører fra den israelske fødevareteknologi klynge: Start-up inkubatoren The Kitchen og Israel Initiative 2020, som er ledet af Israels førende sociale entreprenør Erel Margalit. 
 
The Kitchen, den officielle fødevareteknologi partner for Israels myndighed for innovation, er placeret i Tel Aviv –  byen med verdens højeste tæthed af start-ups. Ifølge CEO i Danish Food Cluster, Lone Ryg Olsen, vil det nye partnerskab med The Kitchen bringe banebrydende ideer, innovative partnere og nye forretningsmuligheder til den historisk stærke danske fødevaresektor. 
 
- Hvis vi skal beholde vores position som førende indenfor fødevareinnovation, så er vi nødt til at være på forkant med ny teknologi og trends, og ingen kunne være bedre udrustet til at udfordre os samt vokse med os end den sydende fødevareteknologi scene i Israel.
 
Den israelske start-up klynge er verdens bedste til at udvikle produkter, der aldrig før er set, ifølge The Global Startup Ecosystem Report 2017. Og flere rapporter placerer Israel som nummer et på verdensplani forhold til andel af venturekapital per indbygger.
 
Jonathan Berger, CEO ved The Kitchen, ser en stærk partner i Danish Food Cluster: 
 
- Vi ser helt klart gensidige fordele ved dette partnerskab. Det israelske start-up miljø er enestående på både bredde og dybde af start-ups, modsat er danske virksomheder utrolig dygtige til at opbygge store virksomheder. Vi tror på, at vi tilsammen vil kunne udrette store ting, fortæller Jonathan Berger, CEO ved The Kitchen. 
 
Men innovationen er ikke begrænset til Tel Aviv. Galilæa i det nordlige Israel er bestemt til at blive det nye fødevareteknologi centrum – en udviklingsproces der er ledet af Erel Margalit og hans organisation. I samarbejde med en række Danish Food Cluster medlemmer, vil Danish Food Cluster være en del af partnerskabet mellem det spirende nord og Danmark. 
 
Som et resultat af det nye partnerskab vil en række israelske start-ups og investorer, heriblandt Jerusalem Venture Partners, gæste Aarhus i september til European Food Venture Forum.
 
Og mens Danish Food Cluster ser frem til besøgene, planlægges næste skridt allerede fortæller Lone Ryg Olsen fra Danish Food Cluster: 


- Vi tror at denne alliance kan udvides til at dække nogle af de største fødevareklynger i verden – voksende ideer, investeringer og talent, ikke kun for forretningens skyld men også for at tilvejebringe de tiltrængte globale fødevare løsninger.

Samarbejdet er en del af Regions Midtjyllands satsning på at styrke fødevareinnovationen – ikke bare i regionen men i hele Danmark. 
 

Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

20-08-2018 15:32:48

På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.


De dybrøde driller duellanter i toppen

20-08-2018 15:01:21

Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.


Højt proteinniveau i korn af ny høst

20-08-2018 12:10:45

Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.


Den dårlige hukommelse

20-08-2018 12:09:15

For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.


Forventning om balance

20-08-2018 12:07:54

Producentforening: L&F slår plat på tørken for at gennemtvinge gamle ønsker

20-08-2018 09:12:20

En billig og nytteløs omgang, lyder det fra Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter om den tørkepakke, som Landbrug & Fødevarer præsenterede i sidste uge.


Mølleri giver tørketillæg til sine avlere

20-08-2018 08:51:02

Virksomheden Aurion har valgt at give sine økologiske og biodynamiske avlere et ekstraordinært tørketillæg for at kompensere for en del af det økonomiske tab, der er forbundet med sommerens markant lavere høstudbytter.


Tørken giver dansk kvalitetsvin

20-08-2018 08:00:00

Mens mange landmænd må se tørken skade og ødelægge afgrøderne, kan de danske vinavlere se frem til masser af kvalitetsvin fra solmodne druer


Brugervenlig brovægt

18-08-2018 12:47:46

En brovægt er rar at have. Med FL-Tekniks nye PCBro softwareløsning bliver det nemmere og hurtigere at få styr på vejedata og importere dem fra brovægten til videre brug.


Tag sneglene up-front i år

18-08-2018 10:45:04

Selvom der i efteråret 2018 burde være meget få agersnegle, der kan forstyrre, så er det en god ide at være årvågen og tage eventuelle forekomster i opløbet, råder Seges.


Er fuldfoderet blandet godt nok?

18-08-2018 10:36:43

En NIR-scanner på fuldfoderblanderen sikrer præcis fodring og korrekt blandet foder.


Frøgræs kan anvendes som foder og stadig tælles som efterafgrøde

18-08-2018 10:22:53

En udtjent frøgræsmark kan med fordel bruges som foder og samtidigt tælle som efterafgrøder.


Kompakt fuldfoder kræver systematik for succes

18-08-2018 10:16:57

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige måde at fodre på, men det er ikke alle, det kan lykkes for, siger kvægrådgiver fra Vestjysk Landboforening om kompakt fuldfoder.


Ekstra vigtigt med opblanding af foder i år

18-08-2018 10:03:43

Grundet sommerens tørke er der mange steder mindre grovfoder til rådighed end vanligt. En prioritering af grovfoder til de malkende køer er nødvendig, og fokus på en homogen TMR-blanding til alle grupper særdeles vigtigt for at undgå sortering og uhensigtsmæssig fordeling af næringsstoffer mellem dyrene.


Gør dig klar til majshøsten

18-08-2018 09:40:04

På LandboNords Majsdag i Vendsyssel fredag blev de fremmødte landmænd opfordret til at gå ud i deres majsmarker, blive overraskede og gøre sig klar til en høst i den kommende uge, der formentlig ikke er helt så skidt som frygtet.


En risdyrkende kollega i Japan

18-08-2018 09:10:49

Det er godt at være risdyrkende landmand i Japan – det ses tydeligt på det store, nybyggede stuehus og det overkommelige arbejde med de topmoderne mini-maskiner.


Statsminister vil kun hjælpe landmænd med behov for tørkehjælp

18-08-2018 08:30:27

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har noteret sig Landbrug & Fødevarers forslag til tørkepakke. Inden for kort tid vil miljø- og fødevareministeren indkalde Folketingets partier til forhandlinger, forklarer han.


Tørkepakke til halv milliard om året skal gøre landbruget mere robust

18-08-2018 08:20:31

L&F lancerer ni konkrete forslag, der skal sikre landmænd mod de udsving, som årets ekstreme tørke har givet. Tiltagene koster statskassen over 500 millioner kroner årligt. Blandt andet ønsker L&F jordskatterne annulleret.


Afrikansk svinepest rammer flere steder i Kina

17-08-2018 13:58:38

For anden gang på 14 dage er der konstateret afrikansk svinepest i Kina, der har verdens største bestand af slagtesvin. De to udbrud er sket med over 1000 kilometers afstand. Samtidig afviser EU at hjælpe Rumænien af med deres svinepest-problemer.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1346 (26906 artikler)Prev1234567134413451346Next

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer