Maskiner vist i støvet

Erik Hansen 14-06-2018 07:00:10
Med Kerteminde og bugten som smuk baggrund overværer i alt 700 landmænd fra hele landet onsdag og torsdag Kverneland-produkter blive demonstreret i det tørre jord og et areal med vårbyg og vikker på de økologiske arealer på Lundsgaard Gods. Dronefoto: Per Jørgensen
400 landmænd fra hele landet overværede fremvisningen af hele Kverneland-programmet på Lundsgaard Gods i går. I dag tager andre 300 maskininteresserede til det store arrangement ved Kerteminde.
- Maskinerne vises her i det rette element, og derfor giver det et meget bedre indtryk af deres kunnen og funktioner.
Sådan lød det i går fra direktøren for Kverneland Group DK, Jørgen Ø. Mortensen, ved »Store Agrodag 2018« på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.
Ligesom for to år siden har Kverneland valgt at lade markarrangementet afløse deltagelsen på Agromek-udstillingen i Herning.
- Det er de rigtige kunder, som kommer her, og efter sidste gang fik vi en klar opfordring til at gentage »Store Agrodag«, også fordi vore forhandlere her får en tættere dialog med kunderne, både ved maskinerne og i bussen til og fra Kerteminde, påpeger Jørgen Ø. Mortensen, som ikke afviser, at der igen om to år vil være et lignende arrangement.
- Stedet her er perfekt. Med rigtig gode faciliteter og smukke omgivelser – midt i landet og tæt på vort firma.
 

700 landmænd

Det meget tørre vejr satte naturligvis sine spor på arrangementet ved Kerteminde, der i går havde samlet 400 Kverneland-kunder fra hele landet. Yderligere godt 300 har tilmeldt sig i dag, hvor programmet gentages.
Tilskuerne blev således nærmest indhyllet i støvskyer, da plove og jordbehandlingsredskaber blev vist i aktion på en mark lige ud til Kerteminde Bugt. Desuden byder arrangementet også på fremvisning af græsredskaber, i en mark med vårbyg og vikker, samt præsentation af marksprøjteprogrammet. Sidstnævnte selvsagt kun med vand på grund af godsets økologiske status.
 

Majs med 18 km/t

Blandt nyhederne, som for første gang præsenteres i marken, er en højhastighedsudgave af Kverneland Optima majssåmaskinen.
SX-modellen kan så med en fremdrift på op til 18 kilometer i timen. Den har integreret gødningsplacering, og muligheden for den høje hastighed er skabt ved at erstatte vakuum med lufttryk i cellehjulet, således at kernen trykkes igennem hjulet og sendes også med lufttryk med 70 kilometer i timen ned gennem sårøret.
Majssåmaskinen blev vist i en 8-rækket udgave, men kommer til foråret som 12-rækket.
Også Kverneland iXtrack T3 sprøjten på 2.600 eller 3.200 liter og med bombredder fra 18 til 30 meter havde danmarkspremiere på »Store Agrodag«.
 

Comeback til maskiner

En slags comeback var der til gammelkendte maskiner, som med de ændrede afgrøder og dyrkningsformer har fået en renæssance.
Det gælder en specialsåmaskine til spinat og andet havefrø, som har været produceret på den tyske Accord-fabrik i over 20 år. Den er nu blevet opdateret i Kverneland-regiet, i takt med at disse afgrøder øges på de danske marker.
Også en stubharve med fjedrende tænder blev vist i den tørre jord på Lundsgaard Gods.
- Især i Tyskland har den været anvendt i forbindelse med reduceret jordbehandling, hvor den med sine vibrationer behandler jorden effektivt ned til 18 centimeters dybde. Det er en meget alsidig turboharve, som nu også vinder indpas igen i Danmark, siger den salgsansvarlige for Østdanmark hos Kverneland DK, Troels Pontoppidan.
På Lundsgaard blev den vist i marken som en 5 meters liftudgave, men stubharven med fjedertænder fås op til otte meters arbejdsbredde som bugseret.

 

Gråsten Landbrugsskole

23-06-2018 11:22:19

Vores varmeste anbefalinger


Et rimeligt landbrugsår

23-06-2018 10:45:48

Landbrugspakken har gjort en forskel, konstaterede Patriotisk Selskabs formand i sin beretning på selskabets generalforsamling torsdag i Odense.


Forening roser minister for spildevands-brev

23-06-2018 10:40:06

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har sendt brev til landets kommuner, hvor han minder dem om deres forpligtigelser, når der bliver udstedt påbud om spildevandsrensning i det åbne land.


Apollo Thy-projektet lukker ned

23-06-2018 10:15:40

Konsortiet af danske virksomheder og videnscentre, der ønskede at realisere ét af de to Månegris modelstaldsprojekter, det såkaldte »Apollo Thy«, har besluttet at lukke projektet ned.


Vogterhunde og ulvetelefon kan hjælpe fåreavlere

23-06-2018 10:15:32

Indsættelse af vogterhunde ved husdyrbesætninger kan måske være med til at afbøde problemer med ulve. Samtidig oprettes der en ny hotline til Naturstyrelsens ulvekonsulenter.


Flere majsmarker har nu masser af lus

23-06-2018 10:05:49

Kun ældre sprøjtemidler kan have godkendelse til at bekæmpe lus i majs. Men i kommende uge kan Karate måske blive godkendt. Majsen skal i givet fald sprøjtes.


Giftig engbrandbæger i græsmarker skal snart slås

23-06-2018 10:05:40

Det kan være nødvendigt at håndluge eller afslå og fjerne plantematerialet fra områder i marken med engbrandbæger i starten af juli.


Unge danskere styrer 10.000 hektar russisk farm

23-06-2018 10:05:30

- Der er store potentialer her på stedet, påpeger 32-årige fynsk direktør for Agroskandia-farmen i russiske Kaliningrad.


No-till på russisk jord

23-06-2018 10:05:05

Generaladvokaten underkender danske myndigheders KO-fortolkning

23-06-2018 10:00:15

EU-domstolen er på vej med nyt fortolkningsbidrag, som hjælper danske landmænd. Forslaget til afgørelsen fra EU-systemet er langt og indeholder en hel del fakta og vurderinger. Vi redegør her for afgørelsen.


Planteavlere så på forsøg på Midtfyn

23-06-2018 10:00:01

Sortsvalg, gødskning, ukrudtsbekæmpelse og afgrødeøkonomi var blandt emnerne, da godt 120 fynske planteavlere trodsede bygerne torsdag aften og tog til åbent hus i forsøgsmarken i Nr. Søby.


Korn hyldes med et flot hus ved Hjørring

23-06-2018 09:45:18

Første spade er stukket i jorden til Kornets Hus, som skal være et center for viden og inspiration om korn, ernæring og madkultur.


Lilleholt tager affære i el-motorvejssag

23-06-2018 09:35:18

Der skal afholdes to nye borgermøder om el-motorvejen ned gennem Jylland efter sommerferien, har energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) aftalt med en række borgmestre. Energinets anbefalinger om luftledninger skal gås efter i sømmene.


Ny imagekampagne under opsejling

23-06-2018 09:25:17

I et forsøg på at få flere elever til jordbrugsuddannelserne og medarbejdere til landbruget generelt optages der i øjeblikket imagefilm til en kampagne.


Stormfuld start i Hjørring

23-06-2018 09:20:42

Der var gang i flagene, da Hjørring Dyrskue i går blev skudt i gang. Et skue, som kunne byde på en danmarkspremiere på en lille læsser, der blev kåret til Årets Maskine på skuet.


Slip for båndstropperne

23-06-2018 09:20:39

I år er salget af Western-halmvogne næsten eksploderet. 50 sæt er kørt ud til kunder i hele Danmark, og lige nu er der et halvt års ventetid på dem.


Hornsyld Købmandsgaard udvider kapacitet

23-06-2018 09:20:01

Hornsyld Købmandsgaard ekspanderer i det sydjyske med køb af et lager i Vamdrup ved Kolding.


Olieprisen skal ned igen

22-06-2018 14:26:20

USA har lukreret godt på OPEC’s produk­tionsnedskæringer. Men nu vil blandt andet Iran skrue op for olieproduktionen igen og handelskrigen mellem USA og Kina kan gå hen og skade den globale økonomi og dermed sænke efterspørgslen efter olie på den lange bane. Dermed peger pilen lige nu ned for olieprisen.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1318 (26352 artikler)Prev1234567131613171318Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer