Maskiner vist i støvet

Erik Hansen 14-06-2018 07:00:10
Med Kerteminde og bugten som smuk baggrund overværer i alt 700 landmænd fra hele landet onsdag og torsdag Kverneland-produkter blive demonstreret i det tørre jord og et areal med vårbyg og vikker på de økologiske arealer på Lundsgaard Gods. Dronefoto: Per Jørgensen
400 landmænd fra hele landet overværede fremvisningen af hele Kverneland-programmet på Lundsgaard Gods i går. I dag tager andre 300 maskininteresserede til det store arrangement ved Kerteminde.
- Maskinerne vises her i det rette element, og derfor giver det et meget bedre indtryk af deres kunnen og funktioner.
Sådan lød det i går fra direktøren for Kverneland Group DK, Jørgen Ø. Mortensen, ved »Store Agrodag 2018« på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.
Ligesom for to år siden har Kverneland valgt at lade markarrangementet afløse deltagelsen på Agromek-udstillingen i Herning.
- Det er de rigtige kunder, som kommer her, og efter sidste gang fik vi en klar opfordring til at gentage »Store Agrodag«, også fordi vore forhandlere her får en tættere dialog med kunderne, både ved maskinerne og i bussen til og fra Kerteminde, påpeger Jørgen Ø. Mortensen, som ikke afviser, at der igen om to år vil være et lignende arrangement.
- Stedet her er perfekt. Med rigtig gode faciliteter og smukke omgivelser – midt i landet og tæt på vort firma.
 

700 landmænd

Det meget tørre vejr satte naturligvis sine spor på arrangementet ved Kerteminde, der i går havde samlet 400 Kverneland-kunder fra hele landet. Yderligere godt 300 har tilmeldt sig i dag, hvor programmet gentages.
Tilskuerne blev således nærmest indhyllet i støvskyer, da plove og jordbehandlingsredskaber blev vist i aktion på en mark lige ud til Kerteminde Bugt. Desuden byder arrangementet også på fremvisning af græsredskaber, i en mark med vårbyg og vikker, samt præsentation af marksprøjteprogrammet. Sidstnævnte selvsagt kun med vand på grund af godsets økologiske status.
 

Majs med 18 km/t

Blandt nyhederne, som for første gang præsenteres i marken, er en højhastighedsudgave af Kverneland Optima majssåmaskinen.
SX-modellen kan så med en fremdrift på op til 18 kilometer i timen. Den har integreret gødningsplacering, og muligheden for den høje hastighed er skabt ved at erstatte vakuum med lufttryk i cellehjulet, således at kernen trykkes igennem hjulet og sendes også med lufttryk med 70 kilometer i timen ned gennem sårøret.
Majssåmaskinen blev vist i en 8-rækket udgave, men kommer til foråret som 12-rækket.
Også Kverneland iXtrack T3 sprøjten på 2.600 eller 3.200 liter og med bombredder fra 18 til 30 meter havde danmarkspremiere på »Store Agrodag«.
 

Comeback til maskiner

En slags comeback var der til gammelkendte maskiner, som med de ændrede afgrøder og dyrkningsformer har fået en renæssance.
Det gælder en specialsåmaskine til spinat og andet havefrø, som har været produceret på den tyske Accord-fabrik i over 20 år. Den er nu blevet opdateret i Kverneland-regiet, i takt med at disse afgrøder øges på de danske marker.
Også en stubharve med fjedrende tænder blev vist i den tørre jord på Lundsgaard Gods.
- Især i Tyskland har den været anvendt i forbindelse med reduceret jordbehandling, hvor den med sine vibrationer behandler jorden effektivt ned til 18 centimeters dybde. Det er en meget alsidig turboharve, som nu også vinder indpas igen i Danmark, siger den salgsansvarlige for Østdanmark hos Kverneland DK, Troels Pontoppidan.
På Lundsgaard blev den vist i marken som en 5 meters liftudgave, men stubharven med fjedertænder fås op til otte meters arbejdsbredde som bugseret.

 

Den store vandplanssag afgøres først i landsretten den 19. september

20-08-2018 15:32:48

På grund af ”sagens kompleksitet” falder der alligevel ingen afgørelse i Vestre Landsret onsdag i denne uge.


De dybrøde driller duellanter i toppen

20-08-2018 15:01:21

Med en stabilt stigende markedsandel i alle traktormarkedets størrelseskategorier er Case IH på traktorstatistikkens tredjeplads nu nærmere toppen end de forfølgere, der kæmper om fjerdepladsen.


Højt proteinniveau i korn af ny høst

20-08-2018 12:10:45

Kornet er i år høstet tørt, så der er på forhånd forventning om god foderkvalitet i den kommende sæson. Det højere proteinindhold kræver dog en justering af foderblandingerne.


Den dårlige hukommelse

20-08-2018 12:09:15

For præcis en uge siden var det de prissvage tendenser, der prægede afgrødemarkedet ovenpå rapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten er nu ude af verden og de afgrødehandlende har allerede glemt alt om den prissvage rapport.


Forventning om balance

20-08-2018 12:07:54

Producentforening: L&F slår plat på tørken for at gennemtvinge gamle ønsker

20-08-2018 09:12:20

En billig og nytteløs omgang, lyder det fra Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter om den tørkepakke, som Landbrug & Fødevarer præsenterede i sidste uge.


Mølleri giver tørketillæg til sine avlere

20-08-2018 08:51:02

Virksomheden Aurion har valgt at give sine økologiske og biodynamiske avlere et ekstraordinært tørketillæg for at kompensere for en del af det økonomiske tab, der er forbundet med sommerens markant lavere høstudbytter.


Tørken giver dansk kvalitetsvin

20-08-2018 08:00:00

Mens mange landmænd må se tørken skade og ødelægge afgrøderne, kan de danske vinavlere se frem til masser af kvalitetsvin fra solmodne druer


Brugervenlig brovægt

18-08-2018 12:47:46

En brovægt er rar at have. Med FL-Tekniks nye PCBro softwareløsning bliver det nemmere og hurtigere at få styr på vejedata og importere dem fra brovægten til videre brug.


Tag sneglene up-front i år

18-08-2018 10:45:04

Selvom der i efteråret 2018 burde være meget få agersnegle, der kan forstyrre, så er det en god ide at være årvågen og tage eventuelle forekomster i opløbet, råder Seges.


Er fuldfoderet blandet godt nok?

18-08-2018 10:36:43

En NIR-scanner på fuldfoderblanderen sikrer præcis fodring og korrekt blandet foder.


Frøgræs kan anvendes som foder og stadig tælles som efterafgrøde

18-08-2018 10:22:53

En udtjent frøgræsmark kan med fordel bruges som foder og samtidigt tælle som efterafgrøder.


Kompakt fuldfoder kræver systematik for succes

18-08-2018 10:16:57

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige måde at fodre på, men det er ikke alle, det kan lykkes for, siger kvægrådgiver fra Vestjysk Landboforening om kompakt fuldfoder.


Ekstra vigtigt med opblanding af foder i år

18-08-2018 10:03:43

Grundet sommerens tørke er der mange steder mindre grovfoder til rådighed end vanligt. En prioritering af grovfoder til de malkende køer er nødvendig, og fokus på en homogen TMR-blanding til alle grupper særdeles vigtigt for at undgå sortering og uhensigtsmæssig fordeling af næringsstoffer mellem dyrene.


Gør dig klar til majshøsten

18-08-2018 09:40:04

På LandboNords Majsdag i Vendsyssel fredag blev de fremmødte landmænd opfordret til at gå ud i deres majsmarker, blive overraskede og gøre sig klar til en høst i den kommende uge, der formentlig ikke er helt så skidt som frygtet.


En risdyrkende kollega i Japan

18-08-2018 09:10:49

Det er godt at være risdyrkende landmand i Japan – det ses tydeligt på det store, nybyggede stuehus og det overkommelige arbejde med de topmoderne mini-maskiner.


Statsminister vil kun hjælpe landmænd med behov for tørkehjælp

18-08-2018 08:30:27

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har noteret sig Landbrug & Fødevarers forslag til tørkepakke. Inden for kort tid vil miljø- og fødevareministeren indkalde Folketingets partier til forhandlinger, forklarer han.


Tørkepakke til halv milliard om året skal gøre landbruget mere robust

18-08-2018 08:20:31

L&F lancerer ni konkrete forslag, der skal sikre landmænd mod de udsving, som årets ekstreme tørke har givet. Tiltagene koster statskassen over 500 millioner kroner årligt. Blandt andet ønsker L&F jordskatterne annulleret.


Afrikansk svinepest rammer flere steder i Kina

17-08-2018 13:58:38

For anden gang på 14 dage er der konstateret afrikansk svinepest i Kina, der har verdens største bestand af slagtesvin. De to udbrud er sket med over 1000 kilometers afstand. Samtidig afviser EU at hjælpe Rumænien af med deres svinepest-problemer.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1346 (26906 artikler)Prev1234567134413451346Next

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer