Ny plan for Vadehavet

Henning K. Andersen 16-05-2018 15:39:13
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er klar til at skrive under på en samarbejdsaftale med Tyskland og Holland, der skal bevare Vadehavsregionen. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil fredag underskrive en ny deklaration om Vadehavet med Tyskland og Holland.

Torsdag rejser miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til Leeuwarden, Holland, for at underskrive en ny samarbejdsaftale om Vadehavet med Tyskland og Holland.

- Vadehavet er verdens største tidevandsområde og det eneste havområde i Danmark, der er udpeget som UNESCOSs Verdensarv. Det er et stykke uvurderlig natur, som vi heldigvis har et godt og mangeårigt samarbejde med de andre Vadehavslande om at beskytte. Jeg ser frem til at begynde en ny etape af det samarbejde, når jeg underskriver deklarationen på fredag, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Bæredygtig turisme
Samarbejdet mellem de tre Vadehavslande  sker på nationalt og i høj grad også på lokalt niveau og er forankret i fireårige aftaler. I år er det 40 år siden, at samarbejdet blev etableret og fem år siden, at den danske del af Vadehavet blev udpeget til Verdensarv.

- Det er en ære på min første udlandsrejse som minister at sætte retning for en dansk naturperle med global betydning. Det er et unikt område og en uvurderlig rasteplads for trækfugle. Samtidig er det en fantastisk attraktion i det sønderjyske, som hvert år trækker titusinder af besøgende. Den stærke lokale forankring sikrer en god udvikling i området, og jeg ser potentiale for, at det kan blive et regulært hot spot for bæredygtig turisme, siger Jakob Ellemann-Jensen.

I de fire vadehavskommuner er der stor tilfredshed med det mangeårige samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Nederlandene.

- Det mangeårige samarbejde mellem de tre lande, Danmark, Tyskland og Nederlandene omkring vores fælles Vadehav er vigtig, også fremadrettet. Den fælles Verdensarv, som vi alle bidrager til at beskytte, giver også en rig mulighed for at dele oplevelserne af den unikke natur med andre og for at videreudvikle turismeoplevelserne lokalt i vores område, siger borgmester Erik Buhl fra Varde Kommune.

- Vadehavet og verdensarven er af stor betydning for Fanø, og allerede når man ankommer med færgen, formidler vi budskabet om, at det er en enestående naturoplevelse man kan få, når man besøger verdensarven Vadehavet og Fanø, siger borgmester Sofie Valbjørn fra Fanø Kommune. 

- Vi har i Tønder Kommune stort fokus på Vadehavsregionen. Med blandt andet Tøndermarsk-Initiativet understøtter vi den fælles historie om Vadehavet i de tre lande og bidrager til at give besøgende nogle enestående oplevelser af Vadehavsregionen og verdensarven, siger borgmester Henrik Frandsen fra Tønder Kommune.

- Det brede og tætte samarbejde omkring Vadehavet foregår lokalt, regionalt såvel som internationalt, og det er en stor styrke i forhold til udviklingen og beskyttelsen af vores område. Det er med til at synliggøre værdierne i Vadehavet og verdenarven, hvilket bringer aktørerne sammen om lokale initiativer men også på tværs af landegrænser, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg Kommune.

Den danske del af vadehavet er cirka 1240 kvadratkilometer og strækker sig fra grænsen op til Blåvandshuk. 

Claas lancerer nye hjullæssere og skårlæggere

18-07-2018 22:52:30

Tre nye hjullæssere i kategorien 5, 6 og 9 tons og nye frontmonterede skårlæggere i flere forskellige versioner.


Skårlægger, presser og wrapper helsæd i én arbejdsgang

18-07-2018 13:44:01

Kim Pedersen, Bøvlingbjerg, mener, at helsæd, der ligger på skår, giver en dårligere foderudnyttelse, fordi solen og varmen får kernerne til at indkapsle sig.


ØL: Al hjælp tæller

18-07-2018 13:34:54

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet udviser forståelse overfor de økologiske landmænd, der på grund af tørken ikke kan opnå en grovfoderandel på 60 procent.


Læg en slagplan for kvægfoderet i tørken

18-07-2018 13:23:21

Tørken gør det svært for kvægbønder at fuldføre en vanlig foderplan. Kvægbrugskonsulent Bruno L. Due anbefaler, at man allerede nu forsøger at tilpasse foderbeholdningen efter vejret. Ellers bliver sommeren en meget bekostelig affære for både budgettet og mælkeydelsen mange måneder frem.


Coop fjerner også buræg fra varer

18-07-2018 13:22:12

Coop vil sætte en effektiv stopper for brugen af buræg. Nu stopper koncernen også for brugen af buræg i andre produkter, som Coop sælger.


Mulighed for dyk i svineprisen

18-07-2018 13:13:23

Kan vi tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad svineprisen skal her i Europa, så må vi forvente, at opsvinget i svineprisen nu er sat på hold for en stund. Handelskrigen mellem Kina og USA kører i fuldt gear og med overproduktion i USA, er perspektiverne for yderligere prisstigninger lige nu ikke de bedste.


- Jeg tror ikke, hvedehøsten kan gå værre

18-07-2018 13:02:51

Lidt sarkastisk understreger Søren Larsen, Dalmose ved Vestsjælland, at den første hvedehøst skuffer i udbytte med 5-6 t/ha. Helt galt er det dog ikke. – Jeg håber vores førsteårs-hvede giver bedre, siger han.


L&F: Vigtigt med hjælp i tørken

18-07-2018 12:47:21

Den hjælpende hånd, som et flertal i Folketinget er klar til at give økologiske landmænd, sætter man stor pris på hos Landbrug & Fødevarer.


Tørken – hvad gør du?

18-07-2018 11:59:52

Tørken er ekstrem, og følgerne er meget alvorlige. SEGES har samlet sine landbrugsfaglige råd og viden i relation til tørken på en særlig side på Landbrugsinfo, som alle landmænd og landbrugsrådgivere har adgang til. Siden opdateres løbende med seneste faglige nyt relateret til tørken, for eksempel helt konkrete og brugbare råd og sidste nyt om dispensationer.


Historisk overskud i landbruget kan give flere investeringer i lager- og produktionsbygninger

18-07-2018 11:45:01

Med den nuværende tørke i Nordeuropa og de udfordringer, det giver for dele af landbruget, er der nok nogle landmænd, der holder vejret i øjeblikket. Til gengæld viser nye tal fra Danmarks Statistik, at 2017 førte til en historisk god indtjening i landbruget. På den lidt længere bane kan en solid indtjening i landbruget materialisere sig i flere investeringer i erhvervsbyggeri.


Regeringen, DF og S klar med håndsrækning til tørkeramt landbrug

18-07-2018 10:54:21

Det ekstraordinært tørre vejr betyder, at et flertal i Folketinget imødekommer ønsker fra dansk landbrug for at lette tørkens konsekvenser. Økologer får bl.a. midlertidig mulighed for at sænke grovfoderandelen uden at miste deres økologiske status


Fandt fugleinfluenza i død ederfugl

18-07-2018 10:40:27

Der er konstateret højpatogen fugleinfluenza i en død fugl fundet i Smålandshavet nord for Lolland. Fødevarestyrelsen minder fjerkræejere om at passe godt på deres egne fugle og huske smittebeskyttelsen.


Axial-Flow bringer det store smil frem i en ellers usædvanlig frøhøst

18-07-2018 09:50:37

Klares frøhøsten bedst med en Axial-Flow? Det er op til frøavlerne at afgøre.


Ny ferielov omfatter markante ændringer

18-07-2018 09:39:08

Fra 1. januar 2019 begynder overgangsordning til ny ferielov, som byder på væsentlige ændringer for arbejdsgivere og medarbejdere.


Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

18-07-2018 09:15:56

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.


Har fordoblet sprøjtekapaciteten ved at gå op til 35 meter

18-07-2018 08:48:48

Kristian Møller Lauritsen er i sit maskinfællesskab med en nabo gået op i bombredde fra den gamle sprøjte på 24 meter. Han følger trenden.


Michael Horsch: Forbrugerne bebrejder bønderne for deres overvægt

18-07-2018 08:30:46

Hele fødevaresektoren er nødt til at indrette sig efter voksende vegetariske forbrugerstrømninger, siger tysk storproducent af landbrugsmaskiner.


På den anden side

18-07-2018 08:16:41

Tjek gyllebeholderen

18-07-2018 07:00:48

Der sker tilbagevendende alvorlige ulykker med gyllebeholdere, som Seges derfor anbefaler, at man jævnligt kontrollerer.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1331 (26604 artikler)Prev1234567132913301331Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer