Ministeren trak i gummistøvlerne

Leif Christensen 05-07-2018 09:00:43
De store smil var fremme hos miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og landboformand Bjarne Larsen, da de mødtes på parkeringspladsen ved Grindsted.
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) synes godt om de 110 km faunapletter, landbruget har lavet af frivillighedens vej
Billund og Vejen Kommuner er i år kommet med på listen over de kommuner, der støtter udbredelsen af faunapletter i landbruget, men flere ventes at være med, når der skal frø i jorden til foråret.
- Jeg forventer, at også Esbjerg og Varde Kommuner er med næste år, fortæller konsulent Rasmus Filsø Løbner, Sagro, der i år har aftale med syv kommuner om, at kommunerne betaler frøene.
- Vi har i år fået plantet 110 kilometer faunapletter fordelt på ca. 140 landmænd, fortalte Rasmus Filsø Løbner, og forventer endnu mere næste år, når det udvides til ni kommuner, der ud over de nævnte omfatter Herning, Ikast/Brande, Ringkøbing/Skjern, Holstebro og Struer Kommuner.
Mens kommunerne betaler frøene, er det lodsejerne, der betaler for såningen og i øvrigt stiller jorden gratis til rådighed for naturens dyr, planter og insekter.
 

Det skal være frivilligt

Formanden for Jysk Landbrug, Bjarne Larsen, gør det klart, at landbruget gerne gør noget for naturen og dyrene, men han lægger ikke skjul på sin frygt over for visse organisationer og myndigheder.
- Det skal være noget, vi landmænd kan gå med i uden nogen form for risiko. Vi vil gerne lave natur til glæde for bl.a. dyrene, men vi skal kunne komme ud af det igen, når vi ønsker det. Vi skal ikke være bundet, fordi der pludselig dukker en sjælden blomst eller sjældent insekt op, understreger Bjarne Larsen.
- Mange af mine kolleger vil gerne gøre noget, men de tør ikke af risiko for på en eller anden måde at blive bundet, påpegede Bjarne Larsen, da han mødte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) på en mark på Ribe Landevej mellem Hejnsvig og Grindsted.
Det var folketingskollega Anni Matthiesen (V), der inviterede ministeren ud på marken, og ministeren var trukket i de grønne gummistøvler, da han skulle præsenteres for en af de mange faunapletter, Sagro har fået etableret sammen med landmænd fra nord til syd i det vestjyske.
Ideen med faunapletterne startede i 2015, og siden har det udviklet sig til de mange kilometer.
 

Godt for landbrugets image

I området ved Grindsted besøgte Jakob Ellemann-Jensen et område, hvor der var lavet en faunaplet samtidig med, at marken var rettet ud, og ideen med disse pletter typisk på marginaljord var ikke ukendt for ministeren.
- Man ser mange steder, at der er etableret sådanne striber med blomster ude ved vejene, og der er ingen tvivl om, at det er godt for landbrugets image, noterede miljø- og fødevareministeren.
- I er de første til at passe på jorden, som I lever af, lød det videre.
Projektet med faunapletter er kommet i stand på tværs af interesser og organisationer, man ofte ikke er enige med og slet ikke på talefod med, men som Jakob Ellemann-Jensen konstaterede:
- Man bliver aldrig dummere af at tale med nogen, man er uenig med.
 

Prisalarm på hvede efter opadgående brud

23-07-2018 12:46:09

Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.


De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

23-07-2018 10:06:59

Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.


Velkommen til toppen

22-07-2018 07:00:13

Vejrup Andels Grovvareforening inviterede interesserede op i toppen af den nye silo


Minutiøse jordsøjletest kortlægger nedsivning

21-07-2018 12:59:27

Længe før et planteværnsmiddel kan godkendes skal det blandt andet testes for, hvor hurtigt det nedbrydes og hvor langt det siver ned i det øverste jordlag.


Nye Claas skårlæggere

21-07-2018 12:56:52

Claas tilføjer yderligere seks skårlæggere til den populære Disco-serie.


Tre nye hjullæssere fra Claas

21-07-2018 12:47:25

Torion-serien fra Claas udvides nu med tre nye modeller i kategorien 5, 6, og 9 tons.


Vent med at så efterafgrøder selv om marken er høstet

21-07-2018 12:32:26

- Vejrudsigten bør love tilstrækkelige nedbørsmængder, inden der sås efterafgrøder – også selv om marken er høstet, lyder anbefalingen fra chefkonsulent Erik Andkær Pedersen, Patriotisk Selskab. Senest 15. august er man dog nødt til at vurdere situationen i forhold til de lovmæssige krav.


54 kg udsæd pr. hektar i hybridvinterbyg er nok

21-07-2018 11:37:19

Hos Knud Jensen i Asferg viste tyndt sået hybridvinterbyg, at 100 planter kan levere 700 aks pr. kvadratmeter og 23 procent mere udbytte end konventionelt to-radet vinterbyg.


Uganda - et land på vej frem

21-07-2018 10:51:00

Udviklingen går tilsyneladende kun langsomt fremad, men er synlig for dem, der har kendt landet i en årrække. Den årlige vækst er positiv og potentialet for at skabe bedre leveforhold for den brede befolkning blandt andet ved udvikling af landbruget er stort i det østafrikanske land ved ækvator.


Udlægget er bedre end frygtet

21-07-2018 10:50:09

Knud Arne Frandsen er positiv overrasket over, hvor veludviklet udlægget af hundegræs trods alt er, efter det er blevet fritlagt for den nyhøstede vårbyg.


Vårbyg ligger 30-40 procent under et normaludbytte

21-07-2018 10:29:41

På Adamshøj Gods tog man torsdag eftermiddag hul på den første høst af den vårbyg, som på det vestlige Sjælland næsten ikke har fået regn i sin vækstperiode.


Én-rotors princippet fungerer fint i frø

21-07-2018 10:27:26

Ifølge Case IH’s egne undersøgelser er Axial-Flow et enestående tærskeprincip til frøtærskning.


Agri Nord sætter fokus på nyt biogasanlæg i Hobro

21-07-2018 09:58:20

Det er Agri Nords nye biogasanlæg ved Hobro Nord, der bliver omdrejningspunktet på Agri Nords stand på Hobro Dyrskue.


Send vandet ned - ikke ud

21-07-2018 08:03:43

Klar til fagligt, spændende og sjovt dyrskue i Ribe

21-07-2018 07:00:45

De sidste forberedelser er i gang til dette års Ribe Dyrskue, der finder fredag den 27. juli


- Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

20-07-2018 12:36:03

Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.


Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

20-07-2018 11:49:12

Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.


Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

20-07-2018 11:16:29

Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.


Majs skal høstes grøn

20-07-2018 11:01:43

Tørken og varmen fortsætter de næste par uger, og derfor er det nødvendigt at vurdere, om majsen overhovedet er i stand til at sætte kolber? Hvis svaret er nej, er det optimale at høste den grøn i starten af august. Hvis svaret er ja, er det sandsynligt, at den er høstklar i slutningen af august


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1333 (26650 artikler)Prev1234567133113321333Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer