Dansk økologipolitik nomineret til verdenspris

Henning K. Andersen 12-07-2018 10:07:23
Dansk økologipolitik vurderes som en af de mest effektive i verden og indstilles nu til FN’s Future Policy Award. Økologisk Landsforening mærker massiv interesse for dansk know-how om udvikling af både økologipolitik og økologisk salg, hvor Danmark er verdensførende i dag. Samtidig efterlyser foreningen næste generation økologipolitik, som skal holde Danmark i front.

Future Policy Awards fra FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) har til formål at udvikle og udbrede politik, der virker ift. at skabe bæredygtig fødevareproduktion. I år uddeles der priser for økologipolitik, og Danmark er blandt de nominerede. 

Det er ’Økologiplan Danmark 2011-2020—sammen om mere økologi’, der er indstillet til prisen. Planen blev lavet af Fødevareminister Mette Gjerskov i 2011 og udbygget i 2015 under Dan Jørgensen. Planen indeholder bl.a. et mål om fordobling af det økologisk areal i Danmark fra 2007-2020, så økologi dækker 15 procent af landbrugsarealet. Et mål, der med meget stor sandsynlighed nås, ifølge Økologisk Landsforening, som var dybt involveret i udvikling af planen.

Planen indeholder desuden initiativer for bl.a. forbrugeroplysning, forskning, nye økologiske løsninger i mark og stald, omlægningstjek for konventionelle landmænd og hjælp til kommuner, der vil lægge om til økologi i kommunale køkkener. Flere end 30 kommuner arbejder allerede frem mod mål om 60 procent økologi og har holdt sig inden for eksisterende budgetter ved at reducere spild, bruge mere grønt og mindre kød. Det fører til en sundere og mere klimavenlig kost, som FAO også efterlyser.

Stor interesse for danske øko-initiativer
- Dansk økologipolitik har skabt ny viden, nye markeder og nye løsninger indenfor økologi, og det har bidraget til at gøre Danmark til førende økologiland. Der er en kæmpe interesse for dansk økologipolitik - fordi det virker. Ligesom der er meget stor interesse for vores tætte samarbejde med vores virksomhedsmedlemmer og supermarkederne om udvikling af markedet for økologi, siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening, som har rådgivet politikere og organisationsledere i flere end 30 lande de sidste fem år.

- Vi synes selv, at der er mange muligheder for at forbedre dansk økologipolitik i fremtiden. Men vi er meget stolte over de resultater, som dansk økologipolitik har skabt for både økologiske landmænd og virksomheder, og i den grad også for forbrugerne og samfundet, der ønsker meget mere økologi - som vej til bedre miljø, natur, dyrevelfærd, rent drikkevand og fødevarer fri for pesticidrester.

Den globale økologiorganisation, IFOAM, har været med til at vurdere nomineringerne. IFOAM har over 900 medlemsorganisationer i 100 lande. Joelle Katto-Andrighetto, Organic Policy Manager i IFOAM, vurderer, at den danske politik har gode chancer for at vinde: 

“Danish organic policy is both creative, effective and ambitious. An example for others to follow, especially efforts to bring organic food into the public kitchens, and support for research and market development. Denmark also sets a new standard for dialog and involvement with the organic sector in developing organic politics. It is clear that an active organic policy has helped make Danmark a world leading organic nation.” 

Næste generation økologipolitik skal holde Danmark i front
Paul Holmbeck håber, at Danmarks førende position i verden og succes med økologipolitik vil motivere politikere til at fastholde og udbygge en stærk økologipolitik.

- Ligesom med vindenergi, vandteknologi og andre bæredygtighedsbrancher er økologi en styrkeposition for Danmark, som der skal være fokus på og investeres i, for at den kan fastholdes. Investeringer i markedsudvikling, innovation, ny viden og uddannelse har skabt mere og bedre økologi. Men investeringer har været dalende de senere år. Det, håber vi, at vi kan rette op på i år, slutter Paul Holmbeck.
 

Prisalarm på hvede efter opadgående brud

23-07-2018 12:46:09

Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.


De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

23-07-2018 10:06:59

Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.


Velkommen til toppen

22-07-2018 07:00:13

Vejrup Andels Grovvareforening inviterede interesserede op i toppen af den nye silo


Minutiøse jordsøjletest kortlægger nedsivning

21-07-2018 12:59:27

Længe før et planteværnsmiddel kan godkendes skal det blandt andet testes for, hvor hurtigt det nedbrydes og hvor langt det siver ned i det øverste jordlag.


Nye Claas skårlæggere

21-07-2018 12:56:52

Claas tilføjer yderligere seks skårlæggere til den populære Disco-serie.


Tre nye hjullæssere fra Claas

21-07-2018 12:47:25

Torion-serien fra Claas udvides nu med tre nye modeller i kategorien 5, 6, og 9 tons.


Vent med at så efterafgrøder selv om marken er høstet

21-07-2018 12:32:26

- Vejrudsigten bør love tilstrækkelige nedbørsmængder, inden der sås efterafgrøder – også selv om marken er høstet, lyder anbefalingen fra chefkonsulent Erik Andkær Pedersen, Patriotisk Selskab. Senest 15. august er man dog nødt til at vurdere situationen i forhold til de lovmæssige krav.


54 kg udsæd pr. hektar i hybridvinterbyg er nok

21-07-2018 11:37:19

Hos Knud Jensen i Asferg viste tyndt sået hybridvinterbyg, at 100 planter kan levere 700 aks pr. kvadratmeter og 23 procent mere udbytte end konventionelt to-radet vinterbyg.


Uganda - et land på vej frem

21-07-2018 10:51:00

Udviklingen går tilsyneladende kun langsomt fremad, men er synlig for dem, der har kendt landet i en årrække. Den årlige vækst er positiv og potentialet for at skabe bedre leveforhold for den brede befolkning blandt andet ved udvikling af landbruget er stort i det østafrikanske land ved ækvator.


Udlægget er bedre end frygtet

21-07-2018 10:50:09

Knud Arne Frandsen er positiv overrasket over, hvor veludviklet udlægget af hundegræs trods alt er, efter det er blevet fritlagt for den nyhøstede vårbyg.


Vårbyg ligger 30-40 procent under et normaludbytte

21-07-2018 10:29:41

På Adamshøj Gods tog man torsdag eftermiddag hul på den første høst af den vårbyg, som på det vestlige Sjælland næsten ikke har fået regn i sin vækstperiode.


Én-rotors princippet fungerer fint i frø

21-07-2018 10:27:26

Ifølge Case IH’s egne undersøgelser er Axial-Flow et enestående tærskeprincip til frøtærskning.


Agri Nord sætter fokus på nyt biogasanlæg i Hobro

21-07-2018 09:58:20

Det er Agri Nords nye biogasanlæg ved Hobro Nord, der bliver omdrejningspunktet på Agri Nords stand på Hobro Dyrskue.


Send vandet ned - ikke ud

21-07-2018 08:03:43

Klar til fagligt, spændende og sjovt dyrskue i Ribe

21-07-2018 07:00:45

De sidste forberedelser er i gang til dette års Ribe Dyrskue, der finder fredag den 27. juli


- Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

20-07-2018 12:36:03

Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.


Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

20-07-2018 11:49:12

Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.


Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

20-07-2018 11:16:29

Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.


Majs skal høstes grøn

20-07-2018 11:01:43

Tørken og varmen fortsætter de næste par uger, og derfor er det nødvendigt at vurdere, om majsen overhovedet er i stand til at sætte kolber? Hvis svaret er nej, er det optimale at høste den grøn i starten af august. Hvis svaret er ja, er det sandsynligt, at den er høstklar i slutningen af august


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1333 (26650 artikler)Prev1234567133113321333Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer