Forårstendenser: Tidlig stigning i svineprisen

Foto: Colorbox

Redaktionen

08-02-2019 17:19

Tidlig stigning i svineprisen

Siden før jul har afregningen for slagtesvin ligget på 8,30 kroner kiloet. I går kunne slagterierne meddele, at noteringen fra på mandag stiger med 20 øre til 8,50 kroner pr. kilo.

Og det er faktisk unormalt for årstiden, her næsten en måned inden vi går ind i årets første forårsmåned. Der er således allerede spirende forårstendenser på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Efterspørgslen er bestemt ikke overvældende, men omvendt er udbuddet af grisekød betragteligt mindre end for bare et år siden. Det er en virkelighed, som vi længe har varslet indkøberne om, men indtil videre har de ikke taget det synderligt alvorligt. Derfor bliver der lige nu handlet ret store mængder fra dag til dag - eller på forholdsvis korte kontrakter - for på den ene side er der mange indkøbere, der tvivler på, om priserne faktisk vil stige. På den anden side vil vi ikke indgå lange kontrakter til priser, der ikke matcher vores forventninger til den kommende måned, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Der er en god efterspørgsel på forender, nakker, bove og brystflæsk, mens kamme, bacon og skinker afsættes mere jævnt.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens Kina står lidt stille grundet det kinesiske nytår, nævnes det i markedsorienteringen fra Danish Crown.

DC giver afhentningen af grise et nummer

Andelshavere, der modtager en sms om afhentningsstatus, vil fremadrettet få tilknyttet et læsnummer på afhentningen, så de enkelte læs nemmere kan følges.

- Vi har fået nogle henvendelser, som har efterspurgt en mere overskuelig måde at følge læssene på, og derfor tilknytter vi nu et nummer til læsset, så overblikket ikke går tabt, hvis man har flere afhentninger på vej, siger Anna Caspersen, der er manager i Danish Crown Ejerservice.

Nummeret er tilknyttet den lastbil, som skal afhente grisene, og skulle det ske, at bilen skiftes ud, vil nummeret dermed også blive ændret. Det sker dog kun i kontakt med Centralplanlægningen.

- Skulle det ske, at det er nødvendigt at skifte bilen, vil nummeret også blive skiftet ud, men så vil man blive kontaktet af Centralplanlægningen med den nye information, så det ikke skaber forvirring, siger Anna Caspersen.

Varsling af ny kontrolkampagne

Fødevarestyrelsen har netop varslet, at 10 procent tilfældigt udvalgt danske svinebesætninger vil få et såkaldt nulpunkts-kontrolbesøg i løbet af 2019. Det meddeler Ø-Vet i deres seneste nyhedsbrev.

Ved kontrollen vil samtlige forhold omhandlende dyrevelfærd blive kontrolleret. Følgende områder er angivet som værende dem, hvor reglerne hyppigst overskrides:

  • Syge og/eller tilskadekomne dyr, der ikke får den fornødne pleje og behandling
  • Dyr der ikke har tilstrækkelig og permanent adgang til rode- og beskæftigelsesmateriale
  • Manglende eller mangelfulde optegnelser over medicinsk behandling

Dyrlægerne hos Ø-Vet opfordrer til, at kravene efterleves, og at der er forståelse for kravene blandt hele medarbejderstaben.

Vejehold kan øge motivationen i stalden

- Det at producere slagtesvin er ved at udvikle sig til en videnskab. Ud over tjeklister på 100 punkter, er fokus rettet mod det at skabe motivation for pasning af slagtesvin.

Det påpeger svinekonsulent Bjarke Lassesen, LMO, i det seneste nummer af nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

- Tidsmæssigt bruges der 6 til 14 minutter pr. leveret slagtesvin. Disse minutter indeholder både tid til vask og udlevering, så det levner ikke meget tid til at »nørde« og forfine sin pasning af slagtesvinene, bemærker konsulenten.

Han påpeger, at hvis motivationen i stalden skal øges, så er det vigtigt at følge produktionen tæt og konstatere, om ændringer i pasning, fodring, nærmiljø m.m. virker.

- Et godt værktøj til denne motivation fås ved at lave vejehold. Gerne med foderopgørelse (vådfoder), og gerne flere over kort tid. Vigtigst for den der passer grisene er det, at se hvordan ændringer/justeringer hurtigt påvirker grisene.

Ukrudtet er nu i større vækst end det var i april sidste år

20-02-2019 14:00:53

Ved Ringsted har Klaus Jacobsen sammenlignet friske enårig rapgræsplanter med fotos taget sidste år i april. - De lange, hvide rødder viser tydeligt, at væksten er godt i gang. Og allerede har været det i nogen tid, siger han.


Fåreavler kaster håndklædet: - Løbet er kørt, for Energinet har besluttet sig

20-02-2019 12:00:29

Efter at Energinet har offentliggjort den endelige linjeføring for gasledningen Baltic Pipe, har fåreavler Richard Andersen besluttet at afhænde sin besætning på flere end 300 får. En gårdejer undres og får medhold af talskvinde for dem, der får kompressor- og transformerstationen tæt.


Hvor er den folkelige debat i forhold til Baltic Pipe?

20-02-2019 11:00:49

Baltic Pipe opfylder ikke danskernes forventninger til demokratiet, mener skribenten. Han efterlyser hensyn til almenvellet i Danmark og efterlyser en folkelig debat i forhold til linjeføringen for en gasledning fra Norge til Polen.


Nye muligheder i NTM for krydsningsdyr

20-02-2019 09:05:04

Nye avlsværdital for krydsningsdyr gør det muligt at bruge kønssorteret sæd og kødkvægssæd mere målrettet i krydsningsbesætninger og dermed øge det avlsmæssige niveau, skriver Viking Danmark.


Sender to milliarder kroner tilbage til ejerne

20-02-2019 09:02:22

Hele nettoresultatet for 2018 bliver som ventet sendt tilbage til Arlas andelshavere. Det betyder efterbetaling på 2,3 eurocent pr. kilo mælk i gennemsnit til andelshaverne.


Så dygtige er landmænd og fødevareindustri faktisk til at undgå spild

20-02-2019 09:00:19

Danske fødevareproducenter er mestre i at recirkulere.


Animalske fødevarer giver faktisk mindst madspild

20-02-2019 09:00:06

Hovedparten af fødevareaffaldet fra primærproduktionen og fødevareindustrien går i virkeligheden ikke til spilde, men bliver genanvendt til forskellige formål.


Svinenoter

20-02-2019 09:00:04

Ledelsestemaer for landmænd ligner dem for andre virksomheder

20-02-2019 06:00:51

Topledere i erhvervsvirksomhederne og praktiske landmænd har mange sammenfald i fokusområder i denne tid.


Sjællandsk dyrskuemand til Fyn

20-02-2019 06:00:06

Nu rykker svineprisen i USA på sig

19-02-2019 17:46:59

Donald Trump ligger fortsat i forhandlinger med Kina om en løsning på handelskonflikten de to lande imellem. Det tegner positivt med forhandlingerne og det kan gavne svineprisen i ikke kun USA men også her hjemme. Kina får desuden brug for at importere store mængder af svinekød, nu hvor udbruddet af den afrikanske svinepest fortsætter med bredde sig i landet med de mange grise.


Ny direktør i Seges

19-02-2019 16:47:32

Fra Taulov til Mumbai

19-02-2019 16:00:54

Med en østjysk landbrugsbaggrund arbejder Robert Jensen Brink i Indiens største by med at bygge bro mellem danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og indiske importører.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Semler Agro Rykker ud i Marken

10-11-2018 09:50:25

John Deere traktorer med redskaber fra forskellige producenter står klar, når Semler Agro tirsdag den 23. oktober rammer Fredericia med DemoTour 2018


Side 1 af 1462 (29222 artikler)Prev1234567146014611462Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer