Fremtidens landmænd skal tænke innovativt

Henning K. Andersen 14-03-2018 10:10:52
Der er behov for, at fremtidens landmænd kan tænke nye ideer i forhold til produktionsformer og i særdeleshed i forhold til, hvordan man som fødevareproducent brander sig selv.

Fra i dag bliver der kigget i den store glaskugle for fremtiden ved Innovation Camp. Formålet er at komme med bud på fremtidens landbrugsproduktion i Danmark. Innovation Camp forgår på Vejen Sportshotel, hvor de 67 studerende er inddelt i 12 grupper.

- Vi har valgt at blande de studerende, så de er i gruppe med studerende fra de andre skoler. På den måde får de skabt nogle nye kontakter, som på sigt kan udvikle sig til sparringspartnere i et fremtidigt netværk. Det er vigtigt, at fremtidens landmænd lærer at arbejde med innovation, da innovation er med til at skabe konkurrencekraft i erhvervet, siger en af projektets hovedpersoner, Kirsten Broch Nielsen, der er lærer på Gråsten Landbrugsskole.
 
Inspiration fra kok og slagter
Gennem de to dage vil de studerende høre oplæg fra både landmænd, slagtere, kokke og Landbrug & Fødevarers kommunikationschef Christian Hüttemeier. Men de skal også selv i gang med at udvikle nye ideer, og det skal resultere i et koncept, som de studerende skal præsentere for et dommerpanel.

- Vi har valgt, at de studerende skal arbejde med at udvikle et fødevaremarked i centrum af København, et marked som man eksempelvis kender der fra Spanien. Hver gruppe skal lave en bod i fødevaremarkedet. Formålet med et sådant fødevaremarked er dels at skabe en salgskanel for danske lokalt producerede højværdiprodukter, og så skal det bruges til at skabe et vindue til dansk landbrug for forbrugerne i København og omegn og på den måde hjælpe med at forbedre dansk landbrugs image. Det er en stor opgave, men jeg glæder mig til at se de studerendes bud, siger Kirsten Broch Nielsen.
 
Fremtidens fødevarer skal have en historie
I selve opgaven skal de kommende landmænd samtidig redegøre for, hvordan de producerede fødevarer imødekommer vigtige fødevaretrends, og samtidig giver økonomisk overskud. De skal skabe et sted, hvor byboere og fødevareproducenter kan komme tættere på hinanden.

Fødevaremarkedet skal være med til at imødekomme moderne forbrugeres behov, dvs. bæredygtige fødevarer, der kan være med til at give den enkelte forbruger god samvittighed, hvad enten bekymringen er klima og miljø eller omsorg for dyrene.

- I løbet af de to dage bliver de studerende udfordret på mange andre ting end de rent landbrugsfaglige. De skal f.eks. forholde sig til gennemsigtighed og sporbarhed af produkterne. Skabe den gode historie omkring det enkelte produkt og indtænke oplevelsesøkonomi i forhold til, hvordan forbrugeren vil underholdes, og hvis det er god underholdning, så skaber det forbrug, forklarer Kirsten Broch Nielsen.

Fem landbrugsskoler, Nordjyllands Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole, Gråsten Landbrugsskole, Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus og Kjærgård Landbrugsskole, har sendt deres studerende på Agrarøkonomuddannelsen til Innovation Camp.

Gråsten Landbrugsskole

23-06-2018 11:22:19

Vores varmeste anbefalinger


Et rimeligt landbrugsår

23-06-2018 10:45:48

Landbrugspakken har gjort en forskel, konstaterede Patriotisk Selskabs formand i sin beretning på selskabets generalforsamling torsdag i Odense.


Forening roser minister for spildevands-brev

23-06-2018 10:40:06

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har sendt brev til landets kommuner, hvor han minder dem om deres forpligtigelser, når der bliver udstedt påbud om spildevandsrensning i det åbne land.


Apollo Thy-projektet lukker ned

23-06-2018 10:15:40

Konsortiet af danske virksomheder og videnscentre, der ønskede at realisere ét af de to Månegris modelstaldsprojekter, det såkaldte »Apollo Thy«, har besluttet at lukke projektet ned.


Vogterhunde og ulvetelefon kan hjælpe fåreavlere

23-06-2018 10:15:32

Indsættelse af vogterhunde ved husdyrbesætninger kan måske være med til at afbøde problemer med ulve. Samtidig oprettes der en ny hotline til Naturstyrelsens ulvekonsulenter.


Flere majsmarker har nu masser af lus

23-06-2018 10:05:49

Kun ældre sprøjtemidler kan have godkendelse til at bekæmpe lus i majs. Men i kommende uge kan Karate måske blive godkendt. Majsen skal i givet fald sprøjtes.


Giftig engbrandbæger i græsmarker skal snart slås

23-06-2018 10:05:40

Det kan være nødvendigt at håndluge eller afslå og fjerne plantematerialet fra områder i marken med engbrandbæger i starten af juli.


Unge danskere styrer 10.000 hektar russisk farm

23-06-2018 10:05:30

- Der er store potentialer her på stedet, påpeger 32-årige fynsk direktør for Agroskandia-farmen i russiske Kaliningrad.


No-till på russisk jord

23-06-2018 10:05:05

Generaladvokaten underkender danske myndigheders KO-fortolkning

23-06-2018 10:00:15

EU-domstolen er på vej med nyt fortolkningsbidrag, som hjælper danske landmænd. Forslaget til afgørelsen fra EU-systemet er langt og indeholder en hel del fakta og vurderinger. Vi redegør her for afgørelsen.


Planteavlere så på forsøg på Midtfyn

23-06-2018 10:00:01

Sortsvalg, gødskning, ukrudtsbekæmpelse og afgrødeøkonomi var blandt emnerne, da godt 120 fynske planteavlere trodsede bygerne torsdag aften og tog til åbent hus i forsøgsmarken i Nr. Søby.


Korn hyldes med et flot hus ved Hjørring

23-06-2018 09:45:18

Første spade er stukket i jorden til Kornets Hus, som skal være et center for viden og inspiration om korn, ernæring og madkultur.


Lilleholt tager affære i el-motorvejssag

23-06-2018 09:35:18

Der skal afholdes to nye borgermøder om el-motorvejen ned gennem Jylland efter sommerferien, har energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) aftalt med en række borgmestre. Energinets anbefalinger om luftledninger skal gås efter i sømmene.


Ny imagekampagne under opsejling

23-06-2018 09:25:17

I et forsøg på at få flere elever til jordbrugsuddannelserne og medarbejdere til landbruget generelt optages der i øjeblikket imagefilm til en kampagne.


Stormfuld start i Hjørring

23-06-2018 09:20:42

Der var gang i flagene, da Hjørring Dyrskue i går blev skudt i gang. Et skue, som kunne byde på en danmarkspremiere på en lille læsser, der blev kåret til Årets Maskine på skuet.


Slip for båndstropperne

23-06-2018 09:20:39

I år er salget af Western-halmvogne næsten eksploderet. 50 sæt er kørt ud til kunder i hele Danmark, og lige nu er der et halvt års ventetid på dem.


Hornsyld Købmandsgaard udvider kapacitet

23-06-2018 09:20:01

Hornsyld Købmandsgaard ekspanderer i det sydjyske med køb af et lager i Vamdrup ved Kolding.


Olieprisen skal ned igen

22-06-2018 14:26:20

USA har lukreret godt på OPEC’s produk­tionsnedskæringer. Men nu vil blandt andet Iran skrue op for olieproduktionen igen og handelskrigen mellem USA og Kina kan gå hen og skade den globale økonomi og dermed sænke efterspørgslen efter olie på den lange bane. Dermed peger pilen lige nu ned for olieprisen.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1318 (26352 artikler)Prev1234567131613171318Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer