Ukrainske medhjælpere samles på fodboldbanen

Oleksandr Pryadko (tv) og Oleg Osejko (th) er ligesom størstedelen af spillerne kommet til Danmark for at arbejde i landbruget.

Christian Carus

Journalist(Kvæg)
10-02-2019 16:00
Flere gange om ugen trækker Sallingsund FC Inter ukrainske landbrugsmedarbejdere fra en stor del af Midt- og Vestjylland til træningsbanen i Højslev.

Der er over 120 kilometer fra Varde til kunstgræsbanen i Højslev syd for Skive. Der er knap 50 kilometer mellem banen og Kjellerup, og det samme gør sig gældende for afstanden til Aulum og Aars.

Desuden er der godt 30 kilometer til det officielle klubhus i Glyngøre.

Men afstanden og en frostkold fredag aften holder ikke folk tilbage.

- Der kommer spillere fra en stor del af Jylland hertil. Det er også derfor, vi har valgt at træne i Højslev og ikke Glyngøre. Højslev ligger mere centralt, fortæller den ene af trænerne for Sallingsund FC Inter, Oleg Osejko.

 

Ukrainsk pas

Ligesom langt de fleste af de 30 spillere, der er mødt op for at sætte gang i udendørssæsonen, har Oleg Osejko ukrainsk pas og arbejder på en gård.

Også initiativtageren og den anden halvdel af trænerteamet for den internationale afdeling af Sallingsund FC, som har eksisteret i tre år og på gode dage kan trække op til 40 spillere i fodboldstøvlerne, Oleksandr Pryadko, har ni års erfaring i at arbejde på danske gårde, men fungerer nu som sælger for firmaet Vengsystem, der producerer ventilations- og varmesystemer til stalde.

 

Danskundervisning

Han ser fodboldklubben som et godt redskab til at få de østeuropæiske landbrugsarbejdere til at føle sig bedre hjemme i Danmark.

For ud over aktiviteterne på banen, fylder snakken i omklædningsrummet meget. Her bliver der både fortalt røverhistorier over en dåseøl og givet gode råd til, hvordan tingene hænger sammen i Danmark, mens Oleksandr Pryadko også har afsat tid til at undervise sine spillere i dansk og jævnligt hjælper med at skrive jobansøgninger.

- Det er vigtigt at have noget at give sig til udover sit arbejde, og i forhold til humor, kultur og ikke mindst sproget kan det være lettere at falde til her end i mange andre klubber. Og med danskundervisning og mange snakke om, hvordan tingene foregår i Danmark i forhold til Ukraine, synes jeg, vi har masser at byde på i forhold til integrationen af medarbejderne, siger Pryadko, der dog understreger, at danske spillere også er velkomne til at lægge vejen forbi.

Udover at være et tilbud til internationale medarbejdere håber Oleksandr Pryadko også, at de danske arbejdsgivere kan se fordelene ved at have en klub som Sallingsund FC Inter i nærheden.

- Det gør landmanden mere attraktiv som arbejdsgiver, at han også kan tilbyde en fodboldklub i forhold til ansættelsen. Jeg tror på, at det giver en gladere medarbejder, at have en fritidsaktivitet og et netværk, hvor han kan trække på erfaringer fra andre, der måske har været her længere tid end ham selv eller få gode råd for andre, der har stået i samme situation, siger træneren, der på det sportslige plan også har set sine spillere klare sig godt.

Med et hold i Serie 3 og Serie 5 og ikke mindst en nylig kvalifikation til den landsdækkende 1. division i futsal, ligger man bedre end klubbens hovedafdeling, der som det bedste kan mønstre et hold i Serie 4.

Nu rykker svineprisen i USA på sig

19-02-2019 17:46:59

Donald Trump ligger fortsat i forhandlinger med Kina om en løsning på handelskonflikten de to lande imellem. Det tegner positivt med forhandlingerne og det kan gavne svineprisen i ikke kun USA men også her hjemme. Kina får desuden brug for at importere store mængder af svinekød, nu hvor udbruddet af den afrikanske svinepest fortsætter med bredde sig i landet med de mange grise.


Ny direktør i Seges

19-02-2019 16:47:32

Fra Taulov til Mumbai

19-02-2019 16:00:54

Med en østjysk landbrugsbaggrund arbejder Robert Jensen Brink i Indiens største by med at bygge bro mellem danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og indiske importører.


Andre lande blæser derudad med markedsføring i Indien – men ikke Danmark

19-02-2019 16:00:50

Danske fødevarevirksomheder er alvorligt bagud på det enorme indiske marked på grund af manglende tilstedeværelse. - Her er belgisk svinekød overalt. Og fødevarer fra Holland, Tyskland og Sverige. Men hvor er de danske, spørger indiske importører ifølge Robert Jensen Brink fra Dansk Industri.


Ministre mente, det var turen værd at besøge begyndende vildsvinehegn

19-02-2019 15:20:42

I går var hele to ministre på besøg ved den dansk/tyske grænse for at se en del af det første – af i alt 70 kilometer planlagt og igangsat – vildsvinehegn. Et hegn, der nu begynder at tage form og kan ses i landskabet.


Millioner at hente i Fredericia for DLG

19-02-2019 15:00:52

Udflytning og centraliseringen i det nye hovedkvarter giver DLG en gevinst på 50 millioner kroner. Også et nyt centralt varelager i Taulov betyder store besparelser og bedre kundeservice.


Sagro vil hjælpe flere unge i gang

19-02-2019 14:44:22

Sagro holder møder om mulighederne og udfordringerne med at købe drømme-ejendommen


Danish Crown bliver burgerkonge i Italien

19-02-2019 13:19:16

Sidste års royale danske eksportfremstød i Italien får nu udslag på Danish Crowns bundlinje. Det sker gennem eksport af kød til burgere, promoveret af Kronprinsparret.


Foulum vært for stor international konference til sommer

19-02-2019 13:00:30

En række aktører, heriblandt Seges og Aarhus Universitet, sætter cirkulær bioøkonomi på den internationale dagsorden ved en stor konference til sommer.


Landbrug- og fødevareerhvervet har minimalt madspild

19-02-2019 11:11:19

De danske landmænd og fødevareindustrien er hver især så gode til at anvende restprodukter fra fødevareproduktionen på forskellige måder, så det reelle madspild er yderst begrænset. Det gælder især for animalske produkter, viser en ny rapport fra Aarhus Universitet.


Gode råd til håndtering af de svage nyfødte grise

19-02-2019 11:00:14

Det gælder om at yde lidt ekstra, når der skal holdes liv i de små og svage, nyfødte grise. En svinekonsulent fra LMO og en fynsk opformeringsbesætning deler deres erfaringer.


Velsmurt slagtekalveproduktion giver ingen penge

19-02-2019 10:30:53

Samsøs eneste slagtekalveproducent ligger flot på alle parametre. Der mangler imidlertid 500 kroner i dækningsbidrag pr. kalv i, at økonomien hænger sammen.


Medie: Styrelse frygter øget vildsvinebestand

19-02-2019 10:03:34

Den milde vinter har givet bedre levebetingelser for vildsvin i Sønderjylland, og nu frygter Naturstyrelsen, at bestanden af vildsvin i Danmark vil blive forøget.


Landbruget kan blomstre

19-02-2019 08:59:02

Planteavl i SLF har indgået et samarbejde med LMO om, at landmænd kan få sået sommerblomster i kanten af deres marker, til gavn for dyr og mennesker i nærområdet.


Tillykke Danmark: - Nu lukker vi landbruget

19-02-2019 08:00:36

Gennem de seneste 15 år er landbruget blevet overreguleret af embedsværket. Nu ser vi konsekvenserne. Minister og politikerne kan glæde sig over, at deres problem med landbruget løser sig selv, lyder det fra de tre skribenter, som har eller er ved at lukke deres landbrug.


Begyndende manganmangel på udsatte marker

19-02-2019 08:00:18

Generelt er billedet, at gødningstildelingen godt kan udskydes i forhold til et normalt forår. Agri Nord anbefaler, at man venter og i kraftige afgrøder reducerer kvælstofmængden med 10-20 kilo pr. hektar. Enkelte udsatte marker kræver mangantilførsel.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Semler Agro Rykker ud i Marken

10-11-2018 09:50:25

John Deere traktorer med redskaber fra forskellige producenter står klar, når Semler Agro tirsdag den 23. oktober rammer Fredericia med DemoTour 2018


Side 1 af 1461 (29208 artikler)Prev1234567145914601461Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer