Juletradition i august: Langesømessen tilbage til normalen

Juletræsbranchen mødes for 30. år i træk til det traditionsrige arrangement i de unikke omgivelser i Langesøskoven. Omkring 125 udstillere fra ind- og udland deltager i messen den 19. august.

Hele juletræsbranchen sætter torsdag den 19. august for 30. år i træk hinanden stævne i de flotte omgivelser i Langesøskoven. Arkivfoto

Julen er som bekendt traditionernes fest. Det gælder også den årlige messe for hele juletræsbranchen, som nu for 30. år i træk afvikles den tredje torsdag i august.

Her sætter op mod 125 udstillere, juletræsproducenter, opkøbere eller i alt op mod 3.000 deltagere med tilknytning til branchen fra både ind- og udland hinanden stævne på det idylliske messeområde på skovvejene ved Langesø Slot øst for Odense.

Sidste år var messen undtagelsesvis rykket til september efter corona-udbruddet, men den er nu tilbage til den normale termin, det vil sige torsdag den 19. august.

Coronapas kræves

Sidste års arrangement var naturligvis præget af corona-situationen, men blev afviklet helt efter de gældende regler. Det blev også bekræftet ved et kort besøg af politiet under messen, hvor alle tilladelser blev kontrolleret.

- Der vil ikke være ensrettede veje, som var krævet sidste år, men selvfølgelig lever vi fuldt op til alle regler og holder øje med kravene og restriktionerne, som gælder til den tid, forsikrer direktør Hans Berner fra arrangøren, Langesø-Fondet.

Blandt andet vil der være krav om forevisning af coronapas eller gyldig test ved indgangen for alle gæster fra ind- og udland. Desuden vil der være håndsprit og skilte med opfordring til at holde afstand og andre covid19-forholdsregler. Endelig er der udarbejdet en sundhedsplan til myndighederne, som beskriver alt omkring messens afvikling og håndteringen af corona-reglerne.

- Vi er naturligvis meget bevidste omkring sundhedsrisikoen, men ellers er Langesømessen tilbage til normalen, og vi glæder os til at byde de mange sædvanlige og nye udstillere og gæster velkommen.

Selve programmet for dagen er som de tidligere år. Det vil igen være mulighed for at købe buffetmad, og blandt de faste programpunkter er kåringen af den danske mester i udkørsel af træ, samt den afsluttende konkurrence om årets flotteste juletræer.

Opadgående stemning

Hans Berner forventer den sædvanlige interesse for at deltage, og fornemmer, at man har vænnet sig til corona-situationen og ser frem til igen at mødes med netværket indenfor juletræsproduktionen.

Han fornemmer samtidig, at stemningen i branchen er opadgående, efter den i nogle år har været i bund med overproduktion og lave priser.

- Der er heldigvis igen gode forhåbninger, og allerede nu ved vi, at flere opkøbere har meldt deres ankomst den 19. august.

Danmark er med en årsproduktion på 11,5 millioner træer verdens næststørste juletræsproducent, kun overgået af Tyskland. Af disse eksporteres 10 millioner, og dermed er Danmark klodens største eksportland, når det gælder juletræer. Det sætter naturligvis den store specialmesse ved Langesø i et særligt perspektiv.

Langesømessen

Den 30. fagmesse for juletræer og pyntegrønt, samt Skov & Teknik:

Dato: Torsdag den 19. august

Åbningstid: Kl. 9-17

Sted: Langesø Gods, Langesøvej 144, 5462 Morud

Billetpris: 150 kroner inkl. katalog

Aktiviteter: Cirka 125 udstillingsstande, demonstrationsparceller med kemisk ukrudtsbekæmpelse, kåring af »årets juletræer« med mere

Arrangør: Langesø Gods (www.langesoe.dk)

Læs også