Tre DM-vindere fra Fyn

Ved årets danske mesterskab i traktortræk ved Lemvig stod både Lars Jorck-Jorckston, Emil Ringberg og Michael Larsen øverst på sejrsskamlen.

Lars Jorck-Jorckston fra Ny Stenderup klar til start ved sit første DM, hvor det tilmed endte med førstepladsen i klasse 4 for almindelige landbrugstraktorer. Fotos: Bjørnens Foto Siden 2011 har Michael Larsen fra Roerslev Smedie deltaget ved DM med sin Ford 8210. Med traktoren med over 1.000 hestekræfter blev det ved danmarksmesterskabet ved Lemvig (billedet) til sejr for tre gang i træk.

Der var fynsk succes, da DM i traktortræk 2021 blev afviklet på en flyveplads ved Lemvig for øjnene af 2.500 tilskuere.

Fem deltagere havde taget turen fra Fyn, og tre af dem vandt deres klasse, mens den fjerde, Bjarne Christensen fra Ejlby, kun var 20 centimeter fra at vinde sin klasse med sin John Deere 4240S.

I klassen for landbrugstraktorer med vægt mellem 5.701 og 7.500 kg vandt Lars Jorck-Jorckston fra Ny Stenderup, der til dagligt arbejder hos Korinth Entreprenørfirma, sin første DM-titel.

- Jeg har i 15 år deltaget ved lokale fynske stævner, men aldrig været til DM. Så det var en stor oplevelse, hvor jeg samtidig havde det nødvendige held, lød det efterfølgende fra debutanten, som kørte med en John Deere 6920S, som han låner af en kammerat.

Emil Ringberg fra Ejby har flere gange stået øverst på sejrsskamlen. Denne gang vandt han Farmklasse 1 med sin imponerende New Holland 8560 med navnet Feldborg El Diablo.

10-års jubilæum

Michael Larsen, indehaver af Roerslev Smedie, er veteran indenfor traktortræk. Det er hans Ford 8210 også, idet den for 10. gang stillede op ved et dansk mesterskab.

Michael Larsen vandt for tre gang i træk den såkaldte superstandardklasse 2, der er for landbrugstraktorer med oprindelig, men modificeret motor, originalt førerhus og udseende.

Ford 8210 er født med 110 hestekræfter, men Michael Larsen vurderer, at den i dag har 1.000+ af slagsen.

Han og de øvrige fynske DM-deltagere skal på banen igen på lørdag, hvor det gælder det velbesøgte men udsatte traktortræk i Særslev.

Læs også