Netværksgruppe skal sikre de gode arbejdspladser

En god arbejdsplads kræver en god arbejdsgiver, og det handler om langt mere end blot at give medarbejderne deres løn til tiden. Patriotisk Selskab sætter fokus på emnet i en ny netværksgruppe.

- Det er dog lettere sagt end gjort, og det kræver en leder, som er sig sin rolle bevidst, fortæller juridisk seniorkonsulent Bodil Just og lønrådgiver Tina Christiansen fra Patriotisk Selskab. Fotos: Patriotisk Selskab

Hverdagen i en virksomhed skal fungere både socialt og arbejdsmæssigt. Derfor har man som ejer af en landbrugsvirksomhed og arbejdsgiver et ansvar for at skabe et godt arbejdsmiljø, styre uden om unødige konflikter og håndtere dem, der alligevel måtte komme. Et godt arbejdsmiljø er nemlig ikke blot med til at fastholde nuværende ansatte, men bidrager også til at tiltrække ny kvalificeret arbejdskraft.

- Det er dog lettere sagt end gjort, og det kræver en leder, som er sig sin rolle bevidst, fortæller juridisk seniorkonsulent Bodil Just og lønrådgiver Tina Christiansen fra Patriotisk Selskab. De fortsætter:

- Det er en svær disciplin at være arbejdsgiver, og vi modtager ofte henvendelser fra vores medlemmer om diverse juridiske, administrative og praktiske udfordringer, som de møder i hverdagen.

Ny netværksgruppe

Der findes naturligvis ingen arbejdsgiver, der scorer topkarakter i det hele, men øvelse gør som bekendt mester. Derfor opretter Patriotisk Selskab nu en ny netværksgruppe for arbejdsgivere, som har fokus på, hvordan man skaber en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til at blive i mange år.

- Ved at deltage i gruppen kan man blive klogere på alt fra ansættelsesaftaler til lønadministration og arbejdsmiljø samt få inspiration fra de andre deltagere, fortæller de to konsulenter.

Uforpligtende opstartsmøde

Den nye netværksgruppe skydes i gang tirsdag den 10. maj klokken 9-12 og er for arbejdsgivere og medarbejdere med andre relevante administrative funktioner. Første møde er uforpligtende og vil blive afholdt hos Patriotisk Selskab på Ørbækvej 276 i Odense.

Det vil blandt andet være muligt at høre om den nye barselslov, men der er også lagt op til, at deltagere selv kan komme med egne udfordringer eller ønsker til mødet.

Mere information om netværksgruppen og det første møde kan findes på patriotisk.dk

Læs også