Brug en feriedag på et moderne landbrug

Brug en dag i din sommerferie på at få et unikt indblik i et moderne landbrug. Djurslandgården har i år hele fire landbrug, som i løbet af sommeren inviterer interesserede på gårdbesøg.

Kom helt tæt på dyrene og ta’ en snak med en landmand og hele hans familie, når Djurslandgården inviterer alle interesserede på gårdbesøg i sommerferien.
Når I besøger en Djurslandgård, vil familien vise rundt og fortælle om deres dagligdag. I år deltager der fire gårde - to besøgsgårde og to rundvisningsgårde. Besøgsgårdene, Ellely og Mosegården, er for familier med børn i alle aldre, og her tilbydes børneaktiviteter efter en fælles rundvisning. På rundvisningsgårdene, Mejltangegaard og Pilegård, bliver der tilbudt en guidet tur i en moderne svinestald. Dette besøg henvender sig til familier med lidt større børn, som har mod på at lytte og lære.
Alle rundvisningerne foregår på dansk med rig mulighed og tid til at stille spørgsmål.
Et gårdbesøg koster 50 kr. pr. person, men børn under 12 år er gratis. Besøget skal bookes ved at ringe direkte til den gård, man vil besøge, senest klokken 21 dagen i forvejen. Du kan finde åbningsdagene på landboforening.dk.

Dem kan du besøge: 
Besøgsgårde:
Ellely
Besøg Birthe og Peter Koch, som driver Ellely ved Fjellerup Mark nær Glesborg. Ejendommen består af 195 jerseykøer plus opdræt foruden 95 hektar jord. Siden 2007 er køerne blevet malket i to malkerobotter.
Modtager besøg den: 3., 10., 17. og 31. juli. 
Mosegården
På Mosegården kan man besøge Bodil og Harry Katholm i Attrup ved Ryomgård. En ejendom med 25 hektar jord og 30 holsteinkøer som står i bindestald og kommer på græs hele sommerhalvåret.
Modtager besøg den: 5., 12. og 26. juli samt den 9. august 
Rundvisningsgårde:
Mejltangegaard

Mejltangegaard drives af Rasmus Brøgger i Hyllested ved Ebeltoft. På ejendommen er der 600 søer og der produceres årligt 19.000 smågrise. Der drives 130 hektar jord.
Modtager besøg den: 19. juli og 2 august.
Pilegård
Besøg Thomas og Knud Erik Olesen på Pilegård ved Grenå. Produktionen består af 450 søer, giver 13.500 smågrise og 5.000 slagtesvin om året. Thomas og Knud Erik passer selv de 230 hektar jord.
Modtager besøg den: 24. juli og 7. august.
Se mere på Djursland Landboforenings hjemmeside.
 

Læs også