bannerPos

Debatmøde om klimaaftryk i svineproduktionen

Begreber som bæredygtighed og klimaneutralitet er kommet for at blive, lyder det fra Danske Svineproducenter. Producentforeningen inviterer nu alle svineproducenter til en debat om begreberne på mandag. Arkivfoto: Anne Wolfenberg

Redaktionen

24-05-2019 10:07

Flere store danske virksomheder, inklusive Danish Crown, har sat sig ambitiøse mål for bæredygtighed og klimaneutralitet.

Men hvad indebærer det egentlig? Det vil Danske Svineproducenter gerne sætte til debat på et møde på mandag.

- Danske Svineproducenter mener, det er vigtigt for os alle at få styr på, hvad ord som bæredygtighed og klimaneutralitet er for en størrelse. Det er vigtigt, at I får mulighed for at debattere disse begreber, som er kommet for at blive.

- Derfor har vi i år valgt at sløjfe vores traditionelle medlemsmøder til fordel for et stort debatmøde, som er for alle svineproducenter, lyder det fra producentforeningen.

Program

På mødet kommer deltagerne til at høre om FN’s verdensmål.

Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, vil fortælle om bæredygtighed og klimaneutralitet ud fra et markedsperspektiv.

Efter en markedsorientering fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker, Danske Svineproducenter, vil Tom Axelgaard, der er direktør og aktionær i Goodvalley A/S, fortælle, hvordan den store, internationale virksomhed er blevet klimaneutral.

Endelig vil Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, komme ind på aktuelle faglige problemstillinger.

Mødet finder sted på mandag den 27. maj kl. 11.30 til 17.45 i Messe C, Venstre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Tilmeldingsfrist er på søndag kl. 12.

mip

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next