Landbrugets fest midt i byen

- Forbrugerne skal og vil møde landbruget, understreger dyrskuets formand og opfordrer alle sine landmandskolleger til at deltage i årets skue i Odense.

Dyrskuet i Odense er landets ældste. Lige siden 1882 har det været afholdt, og siden 1961 på den nuværende dyrskueplads midt i Odense.

Og det kan det fortsætte med. Det besluttede Odense Kommune her i vinter under stor mediebevågenhed og med opbakning fra mange borgere gennem læserbreve og facebook-opslag, efter det ellers var bragt i forslag, at pladsen kunne have været omdannet til permanente fodboldbaner. Og i stedet henvist dyrskuet til det nedlagte øvelsesterræn ved Højstrup.

- Vi er rigtig glade for, at dyrskuets fremtid nu er på plads, og ikke mindst for den enorme støtte, vi og dyrskuet fik i forløbet, understreger formanden for Det Fynske Dyrskue, landboforeningsformand Torben Povlsen.

Mød op

Derfor ser formanden frem til de kommende dyrskuedage midt i Odenses centrum, hvor han håber, at de fynske landmænd kvitterer for opbakningen fra kommunen og fynboerne ved at møde op på dyrskuet sammen med familien og ansatte.

- Det er vigtigt, at landmændene bakker op om denne landbrugets fest midt i byen, og samtidig møder forbrugerne, handelspartnerne i dagligdagen og kolleger.

- Derfor, lyder opfordringen fra dyrskueformanden: Prioritér deltagelsen i dyrskuet. Der er jo tillige en masse inspiration at hente, både hvad angår maskinnyheder eller fødevaretrends. Vi skal være synlige. Forbrugerne både skal og vil møde landbruget, understreger Torben Povlsen, der finder det helt unikt, at samfundet kommer helt tæt på landbruget i de tre dage.

Ministertale

Samtidig er dyrskuet også en oplagt lejlighed til at sende signaler ud i samfundet om landbrugets forhold og udfordringer. En mulighed, han naturligvis vil udnytte i sin åbningstale fredag middag og mødet med de mange gæster og presseopbuddet på Dyrskuepladsen.

Endvidere glæder dyrskueformanden sig også over, at der bliver ministertale i forbindelse med åbningen. Her kommer den fynske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

- Og ikke mindst vil jeg takke alle udstillere, både af dyrene og på maskin- og erhvervsudstillingen for det store fremmøde igen i år, slutter Torben Povlsen og byder velkommen til Det Fynske Dyrskue 2018.

Glæd dig til ugens store dyrskueavis med alt om den kommende weekends skue i Odense. Se allerede nu avisen her på hjemmesiden – klik på avisen i øverste højre hjørne.

 

Læs også