bannerPos
Meget vil være nyt, men meget vil også være som det plejer ved Horsens Dyrskue & Madmarked, hvor der både fredag og lørdag vil blive præsenteret flotte malkekøer i ringen. Arkivfoto: John Ankersen

Østjysk dyrskue i helt ny indpakning

13-06-2019 10:26:28
Fredag går startskuddet for årets dyrskue i Horsens, der i år relanceres under nyt navn og har fået en ny profil.

Meget vil være kendt, men mindst lige så meget vil være nyt, når årets dyrskue i Horsens skydes i gang i morgen.

Horsens Dyrskue & Madmarked er det nye navn for skuet, der tidligere – og igennem mange år – har været kendt som Det Østjyske Dyrskue.

Og netop maden og det kulinariske har fået en fremtrædende og forstærket plads på dyrskuet, hvor der i år – som noget nyt – bydes på blandt andet Street Food og madmarked.

- Vores mål er at give folk nogle gode oplevelser med udgangspunkt i de lækre, danske fødevarer og kvalitetsråvarer, som vi har så mange af. Vi ønsker at skabe dialog og at aktivere folk, og vi vil gerne give inspiration, siger projektleder for Horsens Dyrskue & Madmarked, Mette Hein.

Maskiner på en ny måde

Et nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillerne. Sådan betegner arrangørerne selv den maskinudstilling, der i år præsenteres i forbindelse med dyrskuet i Horsens.

Et koncept for den professionelle maskinudstilling, som i højere grad end før sætter fællesskabet og mødet mellem mennesker i front.

- Dyrskuet i Horsens får i år en helt ny profil med madmarked, legeland og andre nye aktiviteter på programmet ud over selve dyreudstillingen. Derfor er det også helt naturligt, at maskinudstillingen nytænkes og tilpasses nutiden, det er der i høj grad brug for, siger Jan Bilstrup, indehaver af maskinforretningen JØLA i Brædstrup.

Han sidder i bestyrelsen for foreningen bag dyrskuet, Land & By ØSTjylland, og han står i spidsen for maskindivisionen på dyrskuet. Sammen med andre i bestyrelsen har han i de sidste måneder arbejdet på at udvikle maskinudstillingen til at blive mere moderne og tidssvarende.

Mange dyr i ringen

Der bliver mulighed for at opleve landbrugets dyr og komme på helt nært hold af dem, når der den 14. og 15. juni holdes dyrskue i Horsens.

- Hvert et hjørne på pladsen og alle bokse vil være fyldt op, og vi er glade for igen at opleve en meget stor tilslutning fra dyreudstillernes side, siger Peter Søgaard Mortensen, der er formand for Foreningen Land & By ØSTjylland, der står bag dyrskuet.

Karen Grotkær Katborg, der er næstformand i foreningen, koordinerer dyreudstillingen.

- Selv om vi befinder os i et geografisk område, hvor der ikke er så mange kvægbesætninger, så har vi en stor og flot udstilling af malkekvæg på knapt 100 dyr. Det er vi rigtigt glade for, og det er fuldt på højde med en række af de andre dyrskuer i mere kvægtætte områder, siger hun.

Kødkvæget er flot repræsenteret med cirka 130 dyr fordelt på de forskellige kødkvægracer. Der bliver også en stor udstilling af heste fordelt på mange racer, og der vil i år være mange af de større hesteracer repræsenteret. Dertil kommer får og geder.

På dyrskuet kan man også se høns, kaniner og opleve børnenes eget 4H-dyrskue med ponyer og kæledyr.

Horsens Dyrskue & Madmarked finder sted i morgen fra klokken 9 til 18 og lørdag fra 9 til 16.30.