bannerPos
Maskin- og erhvervsudstillingen vil summe af liv, mens massevis af dyr kan opleves rundt omkring på pladsen, når Landbrugsmessen Gl. Estrup holdes i weekenden. Arkivfoto

Gl. Estrup slår rekord i weekenden

21-05-2019 14:20:06
Landbrugsmessen Gl. Estrup slår dørene op den kommende weekend. Det bliver i år blandt andet med rekordmange kødkvæg og et gensyn med hestene.

Sidste år var der meldt rekordmange kødkvæg til Landbrugsmessen Gl. Estrup, og i år kommer der endnu flere, når hele 89 dyr indtager ringen.

Tre af dyrene kommer fra Åhøj Angus, som har været kødkvægsavlere siden 2003.

- Det blev angus, fordi de er pæne og ingen horn har. Samtidig har de lette kælvninger og passer godt til vores engjord, fortæller Trine Sørensen, som sammen med Michael Laursen står bag Åhøj Angus.

I år er der 122 malkekvæg tilmeldt messen.

20-25 muskuløse skovhuggere fra Danmark, Norge og Sverige har i år bestemt sig for at lægge deres nordiske mesterskab på landbrugsmessen.

Maskiner i massevis

Maskin- og produktudstillingen kommer til at summe af liv. Her vil man blandt andet kunne møde Stemas A/S, hvis blikfang i år vejer 11 tons, når de fremviser en gummihjulslæsser, Weidemann 9080.

- Weidemann har udvidet programmet med en noget større maskine for at imødekomme efterspørgslen fra landbruget, hvor både bedrifter, maskiner og redskaber bliver større og større. Og med en læssehøjde på 4,25 meter er store fodervogne ikke noget problem, fortæller Stemas’ sælger Poul Pedersen, der tilføjer, at læsseren senere på året også kan leveres med teleskop- og ikke kun den faste læssearm, den lige nu er udstyret med.

Sammen med Søren Rasmussen står Poul Pedersen klar på landbrugsmessen, hvor de glæder sig til blandt andet at vise det nye medlem af Weidemann-familien frem.

- Vi har solgt masser af små Weidemann-læssere, og nu glæder vi os over også at kunne tilbyde store læssere. Vi bevæger os ind på et nyt marked, men vi ser stort potentiale og har da også allerede mødt en del interesse, fortæller Poul Pedersen, der håber at få sendt 9080’eren ud på en masse demo-kørsler.

Hestene er tilbage

Hestene er tilbage på Gl. Estrup, blandt andet med Danmarks måske største hest.

Vallakken Goldstone Moss er med sine 201 centimeter fra hov til skulder formodentligt Danmarks største hest. Moss er af racen shire, der stammer fra England, og sammen med cirka 150 andre heste fordelt på i alt 19 racer er han med til at gøre messen til lidt af et tilløbsstykke.

Showhestene deltager i forskellige opvisninger lige fra ridderturnering til dressurkvadriller, ligesom der afholdes DHE mini-træf i agility med foredrag og workshops.

Den helt store hestebegivenhed bliver i år DHE-området. DHE, Den Hele Ekvipage, afholder nemlig et minitræf på messepladsen. Der tilbydes forskellige klasser, for eksempel Jordarbejde, Jordarbejde Løs, Agility, Trail og Team Trail, hvor der bliver lagt vægt på, at alle kan være med og får feedback fra dommerne. Man vil have mulighed for at besøge flere udstillere i området og deltage i foredrag og workshops.

Antal tilmeldte dyr

Landbrugsmessen Gl. Estrup 2019

Malkekvæg 122
DH/DRH 65
RDM 9
Jersey 33
Kalve 15
   
   
Kødkvæg 89
Aberdeen Angus 11
Dexter 34
Hereford 3
Skotsk Højlandskvæg (HLC) 2
Limousine 23
Simmental 16
   
   
Heste 92
Dansk Oldenborg 3
Knabstrupper 3
Dansk Pinto 1
Thinker 3
Frieser 10
Dansk Varmblod 4
Trakehner 1
Arabisk Fuldblod OX 1
Jydske heste 9
Belgiske heste 2
Fjordheste 14
Islænder 2
Shire 2
Haflinger 5
Dansk Sportsavl 1
Dartmoor 5
New Forest 1
Welsh Ponyer og Cob 5
Shetlandsponyer 20
   
   
Får og geder 44
Charollais 3
Texel 22
Oxforddown 10
Godtlandsk Pelsfår 7
Boer geder 2