Malkekøerne viste højt niveau i Fjerritslev

Malkekøerne viste endnu højere niveau end sidste år på Fjerritslev Dyrskue, mener LandboNords kredsformand Per Barup.

Der var smil på læben, selvom formand for LandboNords kreds tre, Per Barup ikke hentede topplaceringer med hverken sine køer eller i Long John-konkurrencen på Fjerritslev Dyrskue.
- Jeg er stolt over, at det går så godt, og at der er så stor tilslutning til et lille dyrskue som vores. Vi har heldigvis et stort opland, og får stor opbakning af folk fra lokalområdet, som hjælper med at stable dyrskuet på benene. Vi har en bokseklub som lægger utrolig mange kræfter i det, mens vi også har et udstillerområde, der er totalt udsolgt. Det viser, at vi har opbakning og berettigelse, selvom vi er et af de mindre dyrskuer, sagde Per Barup til Landbrug Nord.
I dagens anledning var Per Barup udnævnt til årets dyrskuetaler på skuet, der bliver arrangeret af LandboNord, da LandboNord-formand Niels Vestergaard Salling var optaget af miljø-debatter med blandt andre Danmarks Naturfredningsforening ved Naturmødet i Hirtshals.

Ryddede bordet

Med 141 tilmeldte dyr var der fuld gang i den store ring på dyrskuepladsen. Her tog især Solbakken Agro fokus med både bedste Holstein-besætningsgruppe, bedste ældre, bedste yngre og ikke mindst bedste malkeorgan.
Derfor var det naturligvis en tilfreds gårdejer Klaus Kristiansen, der kunne trække Braxton-datteren 4711 tilbage i skyggen efter kåringen som skuets bedste ældre modelko og koen med bedste yver.
Fjerritslev Dyrskue var årets første i Solbakken-køernes kalender. De er klar igen på Hjørring 22.-23. juni, mens Klaus Kristiansen også overvejer et smut forbi Landsskuet i Herning. Her forventer han dog ikke at rydde bordet på samme vis som i Fjerritslev.
- Det er aldrig til at sige på forhånd, hvordan det går. Men selvfølgelig håber man på en god placering, når man stiller op, lød det fra Klaus Kristiansen.
Der var i alt meldt 62 malkekøer til dyrskuet, og mens antallet var hævet med seks køer, havde niveauet også rykket sig i forhold til sidste år, mente Per Barup.
- Niveauet på malkekøer i år har været tårnhøjt. Det måtte jeg selv konstatere med mine egne køer. Jeg havde en med, som sidste år fik en flot placering, men i år blev nummer seks ud af seks. Jeg ved godt, at det er andre dommere og så videre, men det vidner alligevel om, at niveauet er blevet hævet, sagde kredsformanden, der driver et økologisk landbrug med 140 køer mellem Fjerritslev og Thisted.
 

Læs også