bannerPos

Erfamøde og Borgeby-tur for løgavlere

Redaktionen

12-06-2019 13:28

Ukrudtsbekæmpelse og gødning er emnet for et erfamøde for løgavlere, som holdes ved Sandved syd for Fuglebjerg på Sjælland fredag den 21. juni med Hardy Hansen som vært, oplyser Avlerforeningen af Danske spiseløg i et nyhedsbrev.

Onsdagen efter kan medlemmerne tage med på en sommerudflugt til Borgeby Fältdager og Almhaga, der er en af de helt store løgavlere i Sverige. Her viser Axel Isaksson rundt i et område med 180 hektar gule, 90 hektar røde og 20 hektar skalotteløg. Derudover er der 20 hektar sætteløg og 10 hektar plantede. Der pakkes 22.000-24.000 tons om året, hvoraf 3-4.000 tons er økologiske, fremgår det af nyhedsbrevet. Foreningen har brug for bindende tilmelding til Sverigesturen senest den 20. juni.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next