bannerPos

Foulum vært for stor international konference til sommer

Internationale eksperter mødes i slutningen af juni i Foulum til konference om bioøkonomi.

Lasse Ege Pedersen

19-02-2019 13:00
En række aktører, heriblandt Seges og Aarhus Universitet, sætter cirkulær bioøkonomi på den internationale dagsorden ved en stor konference til sommer.

Seges og Landbrug & Fødevarer er med, når Danmark til sommer, 25.-27. juni, afholder en stor international konference »Circular Bioeconomy Days« om cirkulær bioøkonomi. Det fortæller Ejnar Schultz, som er direktør for landbrugets videns- og innovationshus Seges, som er en del af Landbrug & Fødevarer.

- I dansk landbrug er vi meget fokuserede på at udnytte de muligheder, der er i cirkulær bioøkonomi. Vi vil finde løsninger, der gør det attraktivt for landmænd og virksomheder at være en aktiv del af den cirkulære bioøkonomi, siger Ejnar Schultz.

- Potentialet er enormt, og den danske landbrugs- og fødevareklynge har en unik styrkeposition, som er oplagt at bygge videre på. Vi har altid tænkt i praktiske og effektive løsninger til recirkulering og fuld udnyttelse af ressourcerne, så vi undgår spild, men forvandler restprodukter til ressourceprodukter. Det er i den grad bæredygtig tankegang, fordi det på en gang er godt for miljø og klima og for landmandens og samfundets økonomi, siger Ejnar Schultz.

Studiebesøg og konkrete eksempler

På konferencen, som bliver afholdt hos Aarhus Universitet Foulum, vil internationale eksperter mødes, der er studiebesøg, konkrete eksempler, forskningsresultater og diskussioner mellem de mange forskellige aktører på området. Seges er medarrangør af konferencen sammen med blandt andet Aarhus Universitet.

- Cirkulær bioøkonomi rummer enorme potentialer i forhold til at forbedre ressourceudnyttelsen og producere mere bæredygtigt. I Seges har vi i mange år bygget bro mellem landbruget og forskningen og været fødselshjælpere på konkrete løsninger og anlæg. Det arbejde fortsætter vi, og vi ser meget frem til at præsentere nogle af de danske løsninger på den internationale konference, lige som vi vil suge ny viden til os. Målet er at forskning, virksomheder og det praktiske landbrug på tværs af Europa når et stort skridt længere mod nogle af fremtidens cirkulære og bæredygtige løsninger, siger Lars Villadsgaard Toft, bioøkonomichef i Seges.

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer