bannerPos

Foulum vært for stor international konference til sommer

Internationale eksperter mødes i slutningen af juni i Foulum til konference om bioøkonomi.

Lasse Ege Pedersen

19-02-2019 13:00
En række aktører, heriblandt Seges og Aarhus Universitet, sætter cirkulær bioøkonomi på den internationale dagsorden ved en stor konference til sommer.

Seges og Landbrug & Fødevarer er med, når Danmark til sommer, 25.-27. juni, afholder en stor international konference »Circular Bioeconomy Days« om cirkulær bioøkonomi. Det fortæller Ejnar Schultz, som er direktør for landbrugets videns- og innovationshus Seges, som er en del af Landbrug & Fødevarer.

- I dansk landbrug er vi meget fokuserede på at udnytte de muligheder, der er i cirkulær bioøkonomi. Vi vil finde løsninger, der gør det attraktivt for landmænd og virksomheder at være en aktiv del af den cirkulære bioøkonomi, siger Ejnar Schultz.

- Potentialet er enormt, og den danske landbrugs- og fødevareklynge har en unik styrkeposition, som er oplagt at bygge videre på. Vi har altid tænkt i praktiske og effektive løsninger til recirkulering og fuld udnyttelse af ressourcerne, så vi undgår spild, men forvandler restprodukter til ressourceprodukter. Det er i den grad bæredygtig tankegang, fordi det på en gang er godt for miljø og klima og for landmandens og samfundets økonomi, siger Ejnar Schultz.

Studiebesøg og konkrete eksempler

På konferencen, som bliver afholdt hos Aarhus Universitet Foulum, vil internationale eksperter mødes, der er studiebesøg, konkrete eksempler, forskningsresultater og diskussioner mellem de mange forskellige aktører på området. Seges er medarrangør af konferencen sammen med blandt andet Aarhus Universitet.

- Cirkulær bioøkonomi rummer enorme potentialer i forhold til at forbedre ressourceudnyttelsen og producere mere bæredygtigt. I Seges har vi i mange år bygget bro mellem landbruget og forskningen og været fødselshjælpere på konkrete løsninger og anlæg. Det arbejde fortsætter vi, og vi ser meget frem til at præsentere nogle af de danske løsninger på den internationale konference, lige som vi vil suge ny viden til os. Målet er at forskning, virksomheder og det praktiske landbrug på tværs af Europa når et stort skridt længere mod nogle af fremtidens cirkulære og bæredygtige løsninger, siger Lars Villadsgaard Toft, bioøkonomichef i Seges.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next