bannerPos

Hæder for naturindsats uddeles ved en aften i naturens tegn

De aktive i Øster Hjerm har samlet lodsejere med et fælles areal på 550 hektar i en koordineret indsats med at anlægge faunastriber med mere.

Redaktionen

13-06-2019 14:40
Holstebro Struer Landboforening får besøg af Naturfredningsforeningens præsident. Det foregår hos Martin Merrild.

Naturen er et fælles ansvar. Det sætter Holstebro Struer Landboforening en tyk streg under ved et arrangement hos familien Merrild i Øster Hjerm – altså hos en nok så kendt Martin Merrild. Men her er det ikke mindst hustruen, Ulla Kehlet Merrilds engagement i arbejdet med faunastriber, der spiller ind.

Sammen er parret en del af en gruppe af lodsejere og ildsjæle i Øster Hjerm, der siden 2007 har arbejdet målrettet på at forbedre agerlands-faunaen i lokalområdet.

Markvildtprisen

Et arbejde, som denne aften hædres med markvildtprisen fra »Foreningen Stående Jagthunde i Danmark«. Prisen er på 10.000 kroner.

Det er et kriterie, at prismodtageren har udført en praktisk indsats for at forbedre levevilkårene for hele fødekæden i det åbne land, det vil sige for alt fra insekter og småfugle til større, jagtbare arter som haren og agerhønen.

Ildsjælene i Øster Hjerm fremhæves, fordi det er lykkedes dem at samle lodsejere med et fælles areal på 550 hektar i en koordineret indsats, hvor der er anlagt mange kilometer blomstrende faunastriber, iværksat fældefangst af krager/skader, som er en trussel mod faunaen, og gennemført agerhønsetællinger i samarbejde med Foreningen Stående Jagthunde. Tællingerne har i øvrigt vist, at antallet af agerhønsepar fra 2007 er steget fra 8 par til 46 par i 2019 – og »overskudshøns« har spredt sig til naboterrænerne.

Besøg af Maria Reumert Gjerding

Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Maria Reumert Gjerding, kommer i løbet af aftenen med et indlæg, hvor hun sammen med Martin Merrild fortæller om multifunktionel jordfordeling og klimaløsninger.

Aftenen byder også på en tur ud i de blomstrende faunastriber. Alle interesserede er velkomne til arrangementet.

»Naturen – vores fælles ansvar« er arrangeret af Holstebro Struer Landboforening, og det holdes mandag den 24. juni klokken 19.

laj

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next