bannerPos

Halm i Heden

Redaktionen

21-05-2019 18:44

Et af tidens helt store emner – både i valgkampen og i folks almindelige snak med hinanden – er klima. Og det er en central baggrund for et arrangement, som foreningen Danske Halmleverandører afholder torsdag den 20. juni klokken 16 hos Heden Maskinforretning ved Ringe.

- Meget halm bliver allerede nu udnyttet som en CO-neutral energikilde. Men hvert år er der alene her i Danmark to millioner tons halm, som ikke bliver udnyttet, men bare får lov at blive liggende på marken. De to millioner tons kunne man i stedet bruge til brændsel, til fremstilling af etanol, til produktion af biogas eller til andre klimavenlige formål, påpeger Danske Halmleverandørers formand, Hans Stougaard, Flemløse, forud for mødet, hvor flere kyndige folk fortæller om de mange muligheder for anvendelse af halm til gavn for klimaet.

Foruden dette møde på Fyn den 20. juni arbejder Danske Halmleverandører tillige på at afholde et tilsvarende møde på Sjælland, et på Lolland-Falster og to i Jylland.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next