bannerPos

Halm i Heden

Redaktionen

21-05-2019 18:44

Et af tidens helt store emner – både i valgkampen og i folks almindelige snak med hinanden – er klima. Og det er en central baggrund for et arrangement, som foreningen Danske Halmleverandører afholder torsdag den 20. juni klokken 16 hos Heden Maskinforretning ved Ringe.

- Meget halm bliver allerede nu udnyttet som en CO-neutral energikilde. Men hvert år er der alene her i Danmark to millioner tons halm, som ikke bliver udnyttet, men bare får lov at blive liggende på marken. De to millioner tons kunne man i stedet bruge til brændsel, til fremstilling af etanol, til produktion af biogas eller til andre klimavenlige formål, påpeger Danske Halmleverandørers formand, Hans Stougaard, Flemløse, forud for mødet, hvor flere kyndige folk fortæller om de mange muligheder for anvendelse af halm til gavn for klimaet.

Foruden dette møde på Fyn den 20. juni arbejder Danske Halmleverandører tillige på at afholde et tilsvarende møde på Sjælland, et på Lolland-Falster og to i Jylland.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next