bannerPos

Juletræsmesse i ændret form

Hver den tredje torsdag i august samles fagfolk i juletræsbranchen fra hele Europa til Langesømessen ved Odense. På torsdag kan de forventede 3.000 besøgende glæde sig til en række nye tiltag såsom et skovspor, foredragstelt og en ny indgang. Arkivfoto
10-08-2019 09:15
Langesømessen afvikles i år med en række nye initiativer samt et nyt skovspor.

De fleste folk i juletræsbranchen har sat et stort kryds i kalenderen den tredje torsdag i august, hvor de valfarter til Langesømessen på det fynske slot Langesø nær Morud vest for Odense.

Men når messen på torsdag slår dørene op for 28. gang, har de vante rammer fået en opgradering. Heriblandt bliver Skov- og Teknikmessen fremover, som ellers afholdes hver fjerde år på Langesø, integreret i Langesømessen. Og der er i den forbindelse lavet et nyt skov- og teknikspor.

I år er indgangen ved slottet også ændret for at fordele gæsterne mere jævnt på messearealet. De besøgende kommer således ikke længere ind i næsten samme område som udstillerne, men vil i stedet ledes ind igennem slotsparken.

Trods de nye ændringer, som også tæller et foredragstelt ved søen, hvor udstillere og andre fagfolk kan indvie de besøgende i nye produkter og ny viden, så løber arrangementet, som det plejer, stadig kun over én dag.

Messen åbner klokken 9 i de naturskønne omgivelser, og udover besøg på de mange stande frem til messen lukker klokken 17.00, vil der traditionen tro være danmarksmesterskab i udkørsel, kåring af Danmarks flotteste juletræ, »skills-konkurrence« for skovelever og meget mere.

Hans Berner, der er direktør for Langesø Gods og arrangør af messen, forventer, at antallet af betalende gæster lander på 3.000 som de senere år, og det samme med antallet af udstillere, hvor der i skrivende stund er tilmeldt omkring 130.

Langesømessen

Den 28. fagmesse for juletræer og pyntegrønt:

Dato: Torsdag den 15. august
Åbningstid: Kl. 9-17
Sted: Langesø Gods, Langesøvej 144, 5462 Morud
Billetpris: 150 kroner inkl. katalog
Forplejning: Der kan købes frokostbillet i indgangen. Desuden salg af sandwich, pølser, kaffe, mm., under hele messen
Aktiviteter: Cirka 130 udstillingsstande, demonstrationsparceller med kemisk ukrudtsbekæmpelse, kåring af »årets juletræer«, DM-udkørsel, m.m.
Arrangør: Langesø Gods (www.langesoe.dk)

 

dbj

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next