bannerPos

Juletræsmesse i ændret form

Hver den tredje torsdag i august samles fagfolk i juletræsbranchen fra hele Europa til Langesømessen ved Odense. På torsdag kan de forventede 3.000 besøgende glæde sig til en række nye tiltag såsom et skovspor, foredragstelt og en ny indgang. Arkivfoto

Redaktionen

10-08-2019 09:15
Langesømessen afvikles i år med en række nye initiativer samt et nyt skovspor.

De fleste folk i juletræsbranchen har sat et stort kryds i kalenderen den tredje torsdag i august, hvor de valfarter til Langesømessen på det fynske slot Langesø nær Morud vest for Odense.

Men når messen på torsdag slår dørene op for 28. gang, har de vante rammer fået en opgradering. Heriblandt bliver Skov- og Teknikmessen fremover, som ellers afholdes hver fjerde år på Langesø, integreret i Langesømessen. Og der er i den forbindelse lavet et nyt skov- og teknikspor.

I år er indgangen ved slottet også ændret for at fordele gæsterne mere jævnt på messearealet. De besøgende kommer således ikke længere ind i næsten samme område som udstillerne, men vil i stedet ledes ind igennem slotsparken.

Trods de nye ændringer, som også tæller et foredragstelt ved søen, hvor udstillere og andre fagfolk kan indvie de besøgende i nye produkter og ny viden, så løber arrangementet, som det plejer, stadig kun over én dag.

Messen åbner klokken 9 i de naturskønne omgivelser, og udover besøg på de mange stande frem til messen lukker klokken 17.00, vil der traditionen tro være danmarksmesterskab i udkørsel, kåring af Danmarks flotteste juletræ, »skills-konkurrence« for skovelever og meget mere.

Hans Berner, der er direktør for Langesø Gods og arrangør af messen, forventer, at antallet af betalende gæster lander på 3.000 som de senere år, og det samme med antallet af udstillere, hvor der i skrivende stund er tilmeldt omkring 130.

Langesømessen

Den 28. fagmesse for juletræer og pyntegrønt:

Dato: Torsdag den 15. august
Åbningstid: Kl. 9-17
Sted: Langesø Gods, Langesøvej 144, 5462 Morud
Billetpris: 150 kroner inkl. katalog
Forplejning: Der kan købes frokostbillet i indgangen. Desuden salg af sandwich, pølser, kaffe, mm., under hele messen
Aktiviteter: Cirka 130 udstillingsstande, demonstrationsparceller med kemisk ukrudtsbekæmpelse, kåring af »årets juletræer«, DM-udkørsel, m.m.
Arrangør: Langesø Gods (www.langesoe.dk)

 

dbj

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next