bannerPos

Lars Løkke til debat i Holstebro Struer Landboforening

Redaktionen

23-05-2019 07:52

Holstebro Struer Landboforening har fået plads i en travl statsministers program, når Lars Løkke Rasmussen og lokale folketingskandidater for de øvrige partier tørner sammen lørdag eftermiddag hos Nørgård Agro i Hogager ved Holstebro.

- Vi vil på mødet gerne diskutere landbrugets betydning i forhold til velfærden, siger formand for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade.

Han ser også frem til at høre politikernes holdning til, at landbruget selv byder ind med at være en del af løsningen på aktuelle og fremtidige klimaudfordringer.

Endelig er det for Kristian Gade også vigtigt at høre folketingskandidaternes syn på, hvordan man sikrer, at området fortsat er en attraktiv del af bo og bosætte sig i.

De lokale folketingskandidater og statsminister Lars Løkke Rasmussen er bedt om at præsentere deres holdninger til og drøfte nogle af de varmeste emner i valgkampen: Grøn omstilling, Klima og landbrug, Hvor skal pengene komme fra? Og endelig emnet Arbejdskraft til fortsat udvikling.

Mødet er åbent for alle, og Holstebro Struer Landboforening er vært ved kaffen.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next