bannerPos

Lokalt og globalt vendes

Redaktionen

06-03-2019 05:00

Der kommer både luft under vingerne og bliver gravet i det helt nære, når Vejle-Fredericia Landboforening holder generalforsamling på mandag den 11. marts.

Men først holdes det traditionsrige Formøde, hvor Venstres EU-kandidat Søren Gade er årets gæstetaler.

- Talen sætter fokus på EU's landbrugspolitik, som meget snart står foran en ændring, fortæller formanden for Vejle-Fredericia Landboforening Nis Hjort, der også har bedt Søren Gade komme specifikt ind på de muligheder, der er for dansk landbrug at påvirke processen.

Han vil i sin beretning tage et mere jordnært udgangspunkt ved at vende landbrugets økonomiske situation, kvælstofproblematikken omkring Vejle Fjord og ikke mindst landmændenes ansvar og bidrag forhold til natur og miljø i bred forstand.

-Vi skal også tale om fremtid og klima både i forhold til de udfordringer, det giver, men også om de nye muligheder, det kan tænkes at bringe med sig, siger formanden, der lige har været på studietur til København og derfor sagtens kan berette om de CO2-tanker, der rører sig blandt de unge, veganerne og miljøpolitikere i hovedstaden.

Generalforsamlingen holdes på Hotel Munkebjerg.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next