bannerPos

Melder alt klar til Store Frødag

Formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, billedet, lægger sammen med familien, deriblandt sønnen Christian Petersen, ejendom og jord til Store Frødag. Foto: Niels Okking.

Henrik Sieben

Journalist
09-06-2019 15:55
2019 udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj.

Onsdag den 19. juni kommer til at blive en dag, der på alle måder kommer til at stå i frøavlens tegn. Sådan lyder det fra Østdansk Landboforening, der første gang var arrangør af den populære fagdag Store Frødag tilbage i 2014, og som dengang tiltrak flere hundrede landmænd og interessenter.

- Vi arbejder benhårdt på at være den foretrukne forening for frøavlere, og ved Store Frødag handler det for os om at præsentere landmanden for nogle professionelle valg og overvejelser. Vi taler blandt andet om nye dyrkningsmetoder, hvilke såmaskiner der er bedst og selvfølgelig om ukrudtsbekæmpelse, fortæller formanden for den arrangerende forening Jørgen Petersen.

Store Frødag afvikles på Thinghøj på Stevns, nær Store Heddinge. Gården var i mange år forsøgsgård, men har de seneste mange år været ejet af Jørgen Petersen og sønnen Christian Petersen.

Syv sessioner og DLF

Ved Store Frødag, vil der udover besøg på Speakers Corner og ved de mange stadepladser, også være mulighed for en guidet tur til en af de syv sessioner, der ligger rundt om bedriften.

Alt er indenfor gåafstand, og yderligere informationer om de syv sessioner og om muligheden for ekskursion til DLF kan man læse mere om på landboforeningens hjemmeside, lyder det fra arrangørerne.

- Vi regner ikke med, at besøgende skal igennem alle otte sessioner. Det bliver for presset. Til gengæld håber vi, at de fremmødte vil udvælge et par sessioner, som har deres interesse. Efterfølgende kan landmanden bruge masser af tid på de 30 stadepladser og sparke lidt dæk med kolleger og gode bekendte, lyder det videre fra Jørgen Petersen.

Arrangørerne anbefaler køb af billet på foreningens hjemmeside, hvorved man sparer 25 kroner i forhold til køb på dagen, hvor prisen er 350 kroner:

- Til gengæld er alt, bortset fra mad og drikke, gratis, når først man er kommet inden for, lyder det afsluttende.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next