bannerPos

Melder alt klar til Store Frødag

Formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, billedet, lægger sammen med familien, deriblandt sønnen Christian Petersen, ejendom og jord til Store Frødag. Foto: Niels Okking.

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
09-06-2019 15:55
2019 udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj.

Onsdag den 19. juni kommer til at blive en dag, der på alle måder kommer til at stå i frøavlens tegn. Sådan lyder det fra Østdansk Landboforening, der første gang var arrangør af den populære fagdag Store Frødag tilbage i 2014, og som dengang tiltrak flere hundrede landmænd og interessenter.

- Vi arbejder benhårdt på at være den foretrukne forening for frøavlere, og ved Store Frødag handler det for os om at præsentere landmanden for nogle professionelle valg og overvejelser. Vi taler blandt andet om nye dyrkningsmetoder, hvilke såmaskiner der er bedst og selvfølgelig om ukrudtsbekæmpelse, fortæller formanden for den arrangerende forening Jørgen Petersen.

Store Frødag afvikles på Thinghøj på Stevns, nær Store Heddinge. Gården var i mange år forsøgsgård, men har de seneste mange år været ejet af Jørgen Petersen og sønnen Christian Petersen.

Syv sessioner og DLF

Ved Store Frødag, vil der udover besøg på Speakers Corner og ved de mange stadepladser, også være mulighed for en guidet tur til en af de syv sessioner, der ligger rundt om bedriften.

Alt er indenfor gåafstand, og yderligere informationer om de syv sessioner og om muligheden for ekskursion til DLF kan man læse mere om på landboforeningens hjemmeside, lyder det fra arrangørerne.

- Vi regner ikke med, at besøgende skal igennem alle otte sessioner. Det bliver for presset. Til gengæld håber vi, at de fremmødte vil udvælge et par sessioner, som har deres interesse. Efterfølgende kan landmanden bruge masser af tid på de 30 stadepladser og sparke lidt dæk med kolleger og gode bekendte, lyder det videre fra Jørgen Petersen.

Arrangørerne anbefaler køb af billet på foreningens hjemmeside, hvorved man sparer 25 kroner i forhold til køb på dagen, hvor prisen er 350 kroner:

- Til gengæld er alt, bortset fra mad og drikke, gratis, når først man er kommet inden for, lyder det afsluttende.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next