bannerPos

Fokus på digitalt dyrehold

Per Jørgensen

Journalist
13-11-2018 11:12
Alle europæiske virksomheder, der udvikler og producerer udstyr til den animalske produktion, er linet op i Hannover, hvor EuroTier-udstillingen løber af stablen i dag og frem til fredag i denne uge.

Flere landmænd vil investere i nyt produktionsudstyr og mere dyrevelfærd i fremtiden fremgår det af markedsundersøgelser, der er udarbejdet af DLG-Agrifuture Insights, tidligere DLG Trendmonitor.

Ifølge DLG-Agrifuture Insights er der gode investeringstendenser i ni af de vigtigste markeder for de europæiske husdyrfabrikanter.

Det er lande som Tyskland, Frankrig, England, Polen, Holland, USA, Rusland, Brasilien og USA og Sydafrika. Alene i Frankrig vil 70 procent af de franske landmænd investere i den animalske produktion i 2019.

Ifølge DLG-analyserne blev erhvervsklimaet i næsten alle disse lande, især i Vesteuropa og Rusland, forværret i 2018 som følge af tørken, men trods tørken ligger investeringslysten i Europa stadig over det langsigtede gennemsnit, viser DLG-Agrifuture Insights-analysen.

Dyrevelfærd er i fokus

- Dyrevelfærd er et stort fokusområde for os og vi har adskillige konferencer om emnet, da det er vigtigt, at vi tale sammen om at forbedre dyrevelfærd og sporbarheden i vores fødevarer, siger projektdirektør dr. Karl Schlösser for EuroTier.

Derudover er der fokus på digitalt dyrehold, der gør det muligt at indsamle data og optimere bedriften, se sygdomstegn, måle sporbarhed, tildeling af foder med videre.

Digitalt dyrehold foregår i hal 26, der omfatter al digital teknologi indenfor dyrehold. De besøgende bliver præsenteret for den seneste udvikling på området og hvordan teknologien kan bruges i en digital tidsalder. Der vil være forelæsninger og rundbordsdrøftelser løbende under udstillingen.

- Gennemsigtighed er vigtig. Flere virksomheder end nogen sinde før tilbyder flere og flere digitale løsninger, der giver mange nye muligheder for både producenter og forbrugere, forklarer projektdirektøren for EuroTier.

Internationalt udsyn

Der er 2.600 udstillere tilmeldt Hannover-udstillingen, og de kommer fra 62 forskellige lande udenfor Tyskland. Udstillere uden for Tyskland tæller blandt andet Kina med 254, Holland med 207, Frankrig med 128, Italien med 120, Spanien med 85 og Danmark med hele 70 udstillere. Dermed har Danmark den sjettestørste repræsentation på EuroTier-udstillingen.

Arrangøren forventer omkring 150.000 besøgende over de kommende dage.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next