bannerPos

NutriFair 2019 slår rekord

Smart farming og digitalisering i landbruget er et af temaerne på messen. Der sættes også fokus på Kina og samhandlen med den øvrige verden på NutriFair. Arkivfoto

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
06-12-2018 11:18
Arrangørerne forventer udstillerrekord på messen i Fredericia midt i januar.

Mere end 250 udstillere er klar, når landbrugsmessen NutriFair 2019 slår dørene op den 16. og 17. januar. 

Og det er ny udstillerrekord, fortæller messens projektleder Jørgen Kronborg fra Messe C i Fredericia.

- I år var der godt 5.000 besøgende på NutriFair. Heraf var mere end 80 procent ifølge vores undersøgelser blandt de besøgende beslutningstagere med indkøbsret på bedriften. Det understreger messens høje faglighed, pointerer Jørgen Kronborg.

Han tilføjer, at smart farming og digitalisering i landbruget er et af temaerne på messen. Der sættes samtidig fokus på Kina og samhandlen med den øvrige verden på NutriFair. Det sker blandt andet ved indlæg fra kinaekspert Christina Boutrup og fra grovvarekoncernen DLG. 

Derudover kommer professor Steen Hildebrandt og taler om bæredygtig udvikling og perspektiverne for dansk landbrug set i lyset af FN’s 17 såkaldte verdensmål for en bæredygtig global udvikling.  

Boom i bioenergi

Også bioenergi får en central rolle i Fredericia til januar. Formanden for energiselskabet Nature Energy, den tidligere landbrugspræsident, Peter Gæmelke, åbner således NutriFairs bioenergidel, der på den kommende messe er udvidet betragteligt i forhold til i år.

- Potentialet i bioenergi er enormt. Vi udnytter kun cirka ti procent af husdyrgødningen til energiproduktion i dag. Og på messen samler vi blandt andet landmænd og driftsledere fra landets bioenergianlæg samt teknologiudbyderne i branchen til to intensive dage, forklarer Kris Vetter, der er medarrangør af bioenergimessen.
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer