bannerPos

NutriFair 2019 slår rekord

Smart farming og digitalisering i landbruget er et af temaerne på messen. Der sættes også fokus på Kina og samhandlen med den øvrige verden på NutriFair. Arkivfoto

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
06-12-2018 11:18
Arrangørerne forventer udstillerrekord på messen i Fredericia midt i januar.

Mere end 250 udstillere er klar, når landbrugsmessen NutriFair 2019 slår dørene op den 16. og 17. januar. 

Og det er ny udstillerrekord, fortæller messens projektleder Jørgen Kronborg fra Messe C i Fredericia.

- I år var der godt 5.000 besøgende på NutriFair. Heraf var mere end 80 procent ifølge vores undersøgelser blandt de besøgende beslutningstagere med indkøbsret på bedriften. Det understreger messens høje faglighed, pointerer Jørgen Kronborg.

Han tilføjer, at smart farming og digitalisering i landbruget er et af temaerne på messen. Der sættes samtidig fokus på Kina og samhandlen med den øvrige verden på NutriFair. Det sker blandt andet ved indlæg fra kinaekspert Christina Boutrup og fra grovvarekoncernen DLG. 

Derudover kommer professor Steen Hildebrandt og taler om bæredygtig udvikling og perspektiverne for dansk landbrug set i lyset af FN’s 17 såkaldte verdensmål for en bæredygtig global udvikling.  

Boom i bioenergi

Også bioenergi får en central rolle i Fredericia til januar. Formanden for energiselskabet Nature Energy, den tidligere landbrugspræsident, Peter Gæmelke, åbner således NutriFairs bioenergidel, der på den kommende messe er udvidet betragteligt i forhold til i år.

- Potentialet i bioenergi er enormt. Vi udnytter kun cirka ti procent af husdyrgødningen til energiproduktion i dag. Og på messen samler vi blandt andet landmænd og driftsledere fra landets bioenergianlæg samt teknologiudbyderne i branchen til to intensive dage, forklarer Kris Vetter, der er medarrangør af bioenergimessen.
 

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next