bannerPos

NutriFair 2019 slår rekord

Smart farming og digitalisering i landbruget er et af temaerne på messen. Der sættes også fokus på Kina og samhandlen med den øvrige verden på NutriFair. Arkivfoto

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
06-12-2018 11:18
Arrangørerne forventer udstillerrekord på messen i Fredericia midt i januar.

Mere end 250 udstillere er klar, når landbrugsmessen NutriFair 2019 slår dørene op den 16. og 17. januar. 

Og det er ny udstillerrekord, fortæller messens projektleder Jørgen Kronborg fra Messe C i Fredericia.

- I år var der godt 5.000 besøgende på NutriFair. Heraf var mere end 80 procent ifølge vores undersøgelser blandt de besøgende beslutningstagere med indkøbsret på bedriften. Det understreger messens høje faglighed, pointerer Jørgen Kronborg.

Han tilføjer, at smart farming og digitalisering i landbruget er et af temaerne på messen. Der sættes samtidig fokus på Kina og samhandlen med den øvrige verden på NutriFair. Det sker blandt andet ved indlæg fra kinaekspert Christina Boutrup og fra grovvarekoncernen DLG. 

Derudover kommer professor Steen Hildebrandt og taler om bæredygtig udvikling og perspektiverne for dansk landbrug set i lyset af FN’s 17 såkaldte verdensmål for en bæredygtig global udvikling.  

Boom i bioenergi

Også bioenergi får en central rolle i Fredericia til januar. Formanden for energiselskabet Nature Energy, den tidligere landbrugspræsident, Peter Gæmelke, åbner således NutriFairs bioenergidel, der på den kommende messe er udvidet betragteligt i forhold til i år.

- Potentialet i bioenergi er enormt. Vi udnytter kun cirka ti procent af husdyrgødningen til energiproduktion i dag. Og på messen samler vi blandt andet landmænd og driftsledere fra landets bioenergianlæg samt teknologiudbyderne i branchen til to intensive dage, forklarer Kris Vetter, der er medarrangør af bioenergimessen.
 

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next