bannerPos

Debatmøde om internationalt landbrug

Med debatmødet håber Udenrigsministeriet og Dalum Landbrugsskole at samle de forskellige dele af landbrugssektoren i Danmark, som enten allerede bidrager til projekter i udviklingslandene, eller potentielt kan bidrage i fremtiden og øge kendskabet til arbejdet i udenrigstjenesten.

Per Jørgensen

Journalist
10-08-2018 10:54
Udenrigsministeriet og Dalum Landbrugsskole inviterer til debatmøde for alle, der interesserer sig for at arbejde med internationalt landbrug. På mødet deltager tre danske ambassadører. Mødet finder sted tirsdag den 21. august kl. 16.30-18.00 på Dalum Landbrugsskole, Odense.

Med debatmødet håber Udenrigsministeriet og Dalum Landbrugsskole at samle de forskellige dele af landbrugssektoren i Danmark, som enten allerede bidrager til projekter i udviklingslandene, eller potentielt kan bidrage i fremtiden og øge kendskabet til arbejdet i udenrigstjenesten.

Danmark yder ofte bistand til landbrugssektoren igennem vidensdeling, træning og økonomiske bidrag. Ambassadør i Uganda Mogens Pedersen siger:

- Langt størstedelen af befolkningen i Afrika lever fortsat af landbrug. De fleste bønder i Afrika lever ofte under meget fattige forhold. Danmark har gennem mange år støttet udviklingen af landbruget, bl.a. gennem en modernisering af dyrkningsmetoderne, mekanisering og bedre kommer­cialisering. Der arbejdes også på at forbedre adgangen til finansiering og overføre viden fra dansk landbrug til udviklingen af landbruget i Afrika.

Dalum Landbrugsskole har mange års erfaring med internationalt arbejde, hvilket deltagerne kan få indblik i på mødet.

- Vi har et bredt netværk af samarbejdspartnere i udlandet og sender hvert år mange danske studerende på ophold i udlandet, ligesom vi også hvert år modtager mange udenlandske studerende fra det meste af verden, siger uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

Deltagerne vil på debatmødet få lejlighed til at møde de tre danske ambassadører: Mette Thygesen fra Etiopien, Ulla Næsby Tawiah fra Burkina Faso og Mogens Pedersen fra Uganda, som vil fortælle meget mere om de seneste års udvikling af landbruget i Afrika og om omstilling af landbrugssektoren (kommercialisering, mekanisering og modernisering) samt om udviklingsbistandens øgede fokus på at tiltrække private investeringer i landbrugssektoren.

Mødet vil foregå som en kombination af indlæg og paneldebat med både ambassadører og repræsentanter for landbrugsskolen.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next