bannerPos

Restprodukter kan måske erstatte spagnum

Redaktionen

07-03-2019 22:00

Med udgangspunkt i biomasser er en række interessenter – herunder Teknologisk Institut – gået i gang med at udvikle voksemedier, der helt eller delvist kan erstatte spagnum. Det vil bidrage til en større dansk selvforsyningsgrad med voksemedier og til en mere bæredygtig planteproduktion baseret på fornybare ressourcer med reduceret klimaeffekt, lyder det fra parterne i projektet BioSubstrate.

Og nu vil man gerne invitere til en workshop nogle timer den 26. marts hos Økologi Haven i Odense SV. Her vil man orientere om projektets arbejdspakker og kommende aktiviteter, og der vil være mulighed for at komme med input til og diskutere aktiviteter med projektgruppen, lyder det fra arrangørerne. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis. Der kræves dog tilmelding til Teknologisk Institut senest den 21. marts.

Udgangsmaterialet i fremtidens voksemedier vil bl.a. omfatte restbiomasser som afgassede gyllefibre, græsfibre og halm samt dyrkede biomasser som pil, elefantgræs og enggræs. Der vil blive afprøvet både nye og ældre teknologier til at forbehandle biomassen. Blandt dem er bioforgasning med og uden forudgående forbehandling, defribrering, kompostering, ekstrudering og hydrotermisk karbonisering. Ved man ikke lige, hvad disse teknologier dækker over, kan du få meget mere at vide på opstartsworkshoppen den 26. marts.

Projektet BioSubtrate ledes af Teknologisk Institut, er finansieret af GUDP og slutter med udgangen af 2021.

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer