bannerPos

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Indtryk fra roedagen fra tidligere. I år bliver det torsdag den 13. juni. Fotos: Jørgen P. Jensen

Redaktionen

24-05-2019 10:08
Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.

For fjerde gang indenfor de seneste år afholdes roedag på Sofiehøj Forsøgscenter ved Maribo. Det bliver i år torsdag den 13. juni, og det omfattede arrangement er et samarbejde mellem Nordic Beet Research, Nordic Sugar og VKST samt en lang række firmaer indenfor roedyrkning.

I år er der fokus på udbytte og bæredygtig dyrkning af sukkerroer, og i marken vises maskiner, sorter, gødskningsstrategier, ukrudtsbekæmpelse og svampebekæmpelse.

Man kan besøge roedagen enten om formiddagen fra klokken 8.30 til13.00 eller om eftermiddagen fra klokken 12.00 til 16.00, hvor samme program gentages. Midt på dagen serveres frokost til alle.

Arrangørerne bag roedagen oplyser, at der i år sættes særligt fokus på forskellige skadevoldere, og man vil kunne se eksempler på roer med skader. Der orienteres om opbygning af nye prognose- og varslingstjenester for roedyrkere.

Der gennemgås både klassisk ukrudtsbekæmpelse, additiver samt roer, der er forædlet til at kunne modstå anvendelse af ALS-inhibitorer, det såkaldte Conviso Smart.

Rækkesprøjtninger og maskiner

Der bliver demo af en kombination af kemisk og mekanisk bekæmpelse samt såkaldte rækkesprøjtninger, hvor et 25 centimeter bånd over rækken behandles efter en anden strategi end båndet mellem rækkerne.

Maskinudstillingen er en del af turen rundt i forsøgsmarken, og der er mulighed for at høre og se seneste nyt indenfor maskiner til roedyrkning.

Indenfor økologisk roedyrkning vises en række måder at bekæmpe ukrudt i form af falsk såbed, blindstrigling, brænding, strigling samt radrensning med fingerrensere og hypning. Dernæst vises også kørende robotter frem i demo.

Forædlere fra Maribo Hilleshög, KWS, Sesvanderhave og Strube præsenterer hver især to af deres bedste sorter på roedagen. NBR vil også gennemgå sortsafprøvningens principper.

Roedagen er gratis og for alle interesserede. Den foregår på Sofiehøj Forsøgscenter, Højbygårdvej 14, 4960 Holeby.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next