bannerPos

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Ønsker man at så korn med en enkornssåmaskine, kan Gl. Buurholt nu rykke ud med dette anlæg og foretage en fin ekstra størrelsessortering af såsæden, så den kan bruges til enkornssåning. Pressefoto
07-08-2020 10:19

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Gl. Buurholt tilbyder nu at rykke ud til landmændene med et mobilt anlæg, som kan fremstille såsæd af diverse kornarter til enkornssåning.

Brønderslev-firmaet er hermed et blandt ganske få, som kan fremstille denne type såsæd.

- Vi kommer, som sædvanligt, ud til vores kunder og renser korn op til såsæd med en almindelig, mobil såsædsrenser, fortæller Visti Møller fra Gl. Buurholt.

- Ønsker kunden så at så sit korn med en enkornssåmaskine, kommer vi efterfølgende ud med et andet mobilt anlæg. Med det foretager vi en helt fin størrelsessortering af såsæden i den krævede kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter, føjer han til.

Den fint størrelsessorterede såsæd fyldes i storsække.

- Går man med overvejelser om at investere i en enkornssåmaskine til korn, så kan vi således nu fremstille såsæd i den kernestørrelse, en sådan såmaskine arbejder med, slutter Visti Møller.

teba

 

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next