bannerPos

Tørken giver dansk kvalitetsvin

Årets danske vinhøst ser rigtig god ud. Vinranker er ikke følsomme for tørke som andre afgrøder. Arkivfoto

John Ankersen

Journalist
20-08-2018 08:00
Mens mange landmænd må se tørken skade og ødelægge afgrøderne, kan de danske vinavlere se frem til masser af kvalitetsvin fra solmodne druer

Mens mange traditionelle landbrugsafgrøder har lidt under den lange tørke og varme i Danmark, er der til gengæld stor tilfredshed hos de danske vinavlere.

Ifølge Jyllands-Posten har tørken og især den varme den har været ledsaget af, banet vejen for dansk vin af hidtil uset kvalitet. Varme og solskin giver nemlig gode druer, og det er præcist hvad den danske sommer i den grad har budt på i år.

Til gengæld har tørken været underordnet for vinstokkene, og vejen er dermed banet for dansk kvalitetsvin, hvor årgang 2018 tegner til at blive endda rigtig god.

Ikke kun i Danmark

Det er ikke kun i Danmark, at vinhøsten i år tegner til at blive rigtig god. Også hos et af sværvægtslandene indenfor vinproduktion, Frankrig, ser årets vinhøst rigtig god ud.

Således forventer det franske landbrugsministerium, ifølge Ekstrabladet, en høst på mellem 46 og 48 mio. hektoliter i år, hvilket er 27 procent mere end i 2017 og syv procent over de sidste fem års gennemsnit.

 

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer