bannerPos

Tørken giver dansk kvalitetsvin

Årets danske vinhøst ser rigtig god ud. Vinranker er ikke følsomme for tørke som andre afgrøder. Arkivfoto

John Ankersen

Journalist
20-08-2018 08:00
Mens mange landmænd må se tørken skade og ødelægge afgrøderne, kan de danske vinavlere se frem til masser af kvalitetsvin fra solmodne druer

Mens mange traditionelle landbrugsafgrøder har lidt under den lange tørke og varme i Danmark, er der til gengæld stor tilfredshed hos de danske vinavlere.

Ifølge Jyllands-Posten har tørken og især den varme den har været ledsaget af, banet vejen for dansk vin af hidtil uset kvalitet. Varme og solskin giver nemlig gode druer, og det er præcist hvad den danske sommer i den grad har budt på i år.

Til gengæld har tørken været underordnet for vinstokkene, og vejen er dermed banet for dansk kvalitetsvin, hvor årgang 2018 tegner til at blive endda rigtig god.

Ikke kun i Danmark

Det er ikke kun i Danmark, at vinhøsten i år tegner til at blive rigtig god. Også hos et af sværvægtslandene indenfor vinproduktion, Frankrig, ser årets vinhøst rigtig god ud.

Således forventer det franske landbrugsministerium, ifølge Ekstrabladet, en høst på mellem 46 og 48 mio. hektoliter i år, hvilket er 27 procent mere end i 2017 og syv procent over de sidste fem års gennemsnit.

 

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next