bannerPos

Stor traktor og lille læsser

Alexander Sutton, Semler Agro, oplever, at Kramer-læsserne har fået en god modtagelse.

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
07-03-2019 11:00
Semler Agro fremviste maskiner i alle størrelser.

Selvom en John Deere 6250 R fyldte det meste af pladsen på Semler Agros stand på Agro Nord, var der også blevet plads til et af de nyere medlemmer i Semler-familien – en Kramer hjullæsser.

Kramer-maskinerne blev en del af sortimentet i maj måned sidste år, og Alexander Sutton, der står for salget af læsserne, kan se tilbage på en god modtagelse.

- Vi har fået kørt en del demoer. Især med teleskoplæsserne, som har begejstret rundt omkring, fortæller han.

Noget af det, der kendetegner en Kramer-læsser, er, at den er hjulstyret i modsætning til de mange knækstyrede konkurrenter. Ifølge Alexander Sutton giver det både en kortere venderadius og større sikkerhed.

Læsserne fås med en tippelast fra 1.200 kilo til seks ton.

De største og de mindste

- Nogle har selvfølgelig brug for en i mellemklassen, men det er de mindste og de største, vi oplever størst efterspørgsel på. Enten skal den være lille, så man kan bruge den i et mindre hus, eller også skal den være stor og robust til at køre i stakken.

Den grønne nabo til Kramer-læsseren, JD 6250 R, er også et af de populære salgsemner hos Semler Agro.

- Det er den største i 6’er-serien, som sammen med 8’erne er nogle af dem vi sælger rigtig mange af. Det er en traktor, der kan bruges til mange ting. Nogle bruger den til frontskålæggeren, og andre bruger den til at køre gylle. Der er mange muligheder, og så er den stadig forholdsvis kompakt, siger sælger Casper Norlyk om den grønne traktor, der yder 300 hestekræfter med powerboost.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next