bannerPos

Stor traktor og lille læsser

Alexander Sutton, Semler Agro, oplever, at Kramer-læsserne har fået en god modtagelse.

Christian Carus

Journalist
07-03-2019 11:00
Semler Agro fremviste maskiner i alle størrelser.

Selvom en John Deere 6250 R fyldte det meste af pladsen på Semler Agros stand på Agro Nord, var der også blevet plads til et af de nyere medlemmer i Semler-familien – en Kramer hjullæsser.

Kramer-maskinerne blev en del af sortimentet i maj måned sidste år, og Alexander Sutton, der står for salget af læsserne, kan se tilbage på en god modtagelse.

- Vi har fået kørt en del demoer. Især med teleskoplæsserne, som har begejstret rundt omkring, fortæller han.

Noget af det, der kendetegner en Kramer-læsser, er, at den er hjulstyret i modsætning til de mange knækstyrede konkurrenter. Ifølge Alexander Sutton giver det både en kortere venderadius og større sikkerhed.

Læsserne fås med en tippelast fra 1.200 kilo til seks ton.

De største og de mindste

- Nogle har selvfølgelig brug for en i mellemklassen, men det er de mindste og de største, vi oplever størst efterspørgsel på. Enten skal den være lille, så man kan bruge den i et mindre hus, eller også skal den være stor og robust til at køre i stakken.

Den grønne nabo til Kramer-læsseren, JD 6250 R, er også et af de populære salgsemner hos Semler Agro.

- Det er den største i 6’er-serien, som sammen med 8’erne er nogle af dem vi sælger rigtig mange af. Det er en traktor, der kan bruges til mange ting. Nogle bruger den til frontskålæggeren, og andre bruger den til at køre gylle. Der er mange muligheder, og så er den stadig forholdsvis kompakt, siger sælger Casper Norlyk om den grønne traktor, der yder 300 hestekræfter med powerboost.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next