bannerPos

Stor traktor og lille læsser

Alexander Sutton, Semler Agro, oplever, at Kramer-læsserne har fået en god modtagelse.

Christian Carus

Journalist
07-03-2019 11:00
Semler Agro fremviste maskiner i alle størrelser.

Selvom en John Deere 6250 R fyldte det meste af pladsen på Semler Agros stand på Agro Nord, var der også blevet plads til et af de nyere medlemmer i Semler-familien – en Kramer hjullæsser.

Kramer-maskinerne blev en del af sortimentet i maj måned sidste år, og Alexander Sutton, der står for salget af læsserne, kan se tilbage på en god modtagelse.

- Vi har fået kørt en del demoer. Især med teleskoplæsserne, som har begejstret rundt omkring, fortæller han.

Noget af det, der kendetegner en Kramer-læsser, er, at den er hjulstyret i modsætning til de mange knækstyrede konkurrenter. Ifølge Alexander Sutton giver det både en kortere venderadius og større sikkerhed.

Læsserne fås med en tippelast fra 1.200 kilo til seks ton.

De største og de mindste

- Nogle har selvfølgelig brug for en i mellemklassen, men det er de mindste og de største, vi oplever størst efterspørgsel på. Enten skal den være lille, så man kan bruge den i et mindre hus, eller også skal den være stor og robust til at køre i stakken.

Den grønne nabo til Kramer-læsseren, JD 6250 R, er også et af de populære salgsemner hos Semler Agro.

- Det er den største i 6’er-serien, som sammen med 8’erne er nogle af dem vi sælger rigtig mange af. Det er en traktor, der kan bruges til mange ting. Nogle bruger den til frontskålæggeren, og andre bruger den til at køre gylle. Der er mange muligheder, og så er den stadig forholdsvis kompakt, siger sælger Casper Norlyk om den grønne traktor, der yder 300 hestekræfter med powerboost.

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next