bannerPos

Få penge til at fortælle om EU’s landbrugspolitik

15-11-2019 13:15

Igen i år kan du søge EU-Kommissionen om økonomisk støtte til formidlingsprojekter, der handler om den fælles europæiske landbrugspolitik.

Det kan være TV-indslag om landbrug og innovation, gårdbesøg og smartphone-apps med info om EU’s landbrugspolitik. Eller noget andet. 

EU-Kommissionen har afsat 30 millioner kroner til borgeroplysningen om landbruget.

Projekterne kan for eksempel handle om, hvordan landbrugspolitikken skaber job og vækst i landdistrikterne, om ny viden og innovation i landbruget, og om forbedringer af miljø og bæredygtighed.

Formålet med puljen er dels at udbrede kendskabet til og relevansen af EU’s landbrugspolitik blandt den generelle befolkning, dels at bygge tillid mellem borgere og landmænd i EU.

I udgangspunktet kan alle med interesse og viden inden for området søge puljen, for eksempel oplysningsforbund, NGO’er, uddannelsesinstitutioner, universiteter og mediehuse.

Målgruppen for aktiviteterne skal være den brede offentlighed, skoleelever, studerende, landmænd eller interessenter inden for landbruget.

Informationsaktiviteterne, som der gives støtte til, er bredt defineret og kan blandt andet være kampagner, konferencer, bøger, artikler, radio- og TV-indslag.

Ansøgere kan maksimalt få cirka 3,7 millioner kroner i tilskud og skal forvente selv at skulle finansiere mindst 40 procent et projekts tilskudsberettigede omkostninger.

Ansøgningen skal sendes til EU-Kommissionen senest den 21. januar 2020, oplyser Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Miljøstyrelsen: Tilladelse skulle aldrig være givet

Gefion kritiserede tidligere på året Miljøstyrelsen for håndteringen af slam-sagen i Karrebæk Fjord. Nu giver Miljøministeren og styrelsen Gefion medhold i, at sagsbehandlingen ikke var korrekt, og at tilladelsen til dumpning ikke skulle have været givet.

Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, er der mulighed for at se nærmere på hollandske specialmaskiner.

Tican betaler 25 øre ekstra til leverandører

Hvis man leverer grise til Tican, kan man se frem til en ekstra regulering på 25 øre i december måned, oveni den løbende kilobetaling på 80 øre.

Oplev Island i sommerskrud

Det bliver i høj grad natur og kultur, der er i fokus på en syv dage lang rejse til øen højt mod nord i dagene 21.-27. juli 2020.
Side 1 af 1722 (34438 artikler)Prev1234567172017211722Next