bannerPos

Få penge til at fortælle om EU’s landbrugspolitik

15-11-2019 13:15

Igen i år kan du søge EU-Kommissionen om økonomisk støtte til formidlingsprojekter, der handler om den fælles europæiske landbrugspolitik.

Det kan være TV-indslag om landbrug og innovation, gårdbesøg og smartphone-apps med info om EU’s landbrugspolitik. Eller noget andet. 

EU-Kommissionen har afsat 30 millioner kroner til borgeroplysningen om landbruget.

Projekterne kan for eksempel handle om, hvordan landbrugspolitikken skaber job og vækst i landdistrikterne, om ny viden og innovation i landbruget, og om forbedringer af miljø og bæredygtighed.

Formålet med puljen er dels at udbrede kendskabet til og relevansen af EU’s landbrugspolitik blandt den generelle befolkning, dels at bygge tillid mellem borgere og landmænd i EU.

I udgangspunktet kan alle med interesse og viden inden for området søge puljen, for eksempel oplysningsforbund, NGO’er, uddannelsesinstitutioner, universiteter og mediehuse.

Målgruppen for aktiviteterne skal være den brede offentlighed, skoleelever, studerende, landmænd eller interessenter inden for landbruget.

Informationsaktiviteterne, som der gives støtte til, er bredt defineret og kan blandt andet være kampagner, konferencer, bøger, artikler, radio- og TV-indslag.

Ansøgere kan maksimalt få cirka 3,7 millioner kroner i tilskud og skal forvente selv at skulle finansiere mindst 40 procent et projekts tilskudsberettigede omkostninger.

Ansøgningen skal sendes til EU-Kommissionen senest den 21. januar 2020, oplyser Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next