bannerPos

Kom med på spændende landbrugstur til Brasilien og Argentina

Argentina er blandt andet kendt for sit kødkvæg på pampassen og i store feedlots, hvor det bliver passet af små og store gauchoer på hesteryg.

Redaktionen

15-06-2019 13:52

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 20. november til 2. december.

Turen begynder for alvor, når man lander i millionbyen Rio de Janeiro, som blandt andet byder på den verdensberømte Copa Cabana strand.

- Vi skal på heldags sightseeing i bus og opleve flere af byens største seværdigheder - for eksempel Sukkerbjerget og den berømte Kristus-figur på en bjergtop højt oppe over byens tage, fortæller rejseleder og tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen, som er med på hele turen.

- Ude af byen besøger vi et stort, historisk landbrug, der nu er nænsomt istandsat og drives økologisk med malkebøfler, græsning og grønsager. Efter to dage i og omkring Rio de Janeiro flyver vi til Foz do Iguazu, hvor vi oplever de storslåede vandfald fra både den brasilianske og argentinske side. Og vi skal ud at sejle på floden i store gummibåde meget tæt på vandfaldene, lyder det fra rejselederen.

I bus ned gennem Argentina

Efter den gigantiske oplevelse køres videre sydpå i bus, hvor man undervejs mod Buenos Aires i Argentina besøger en meget stor teplantage og en gård med dyrkning af ris.

- Ved ankomsten til Buenos Aires sejler vi en tur i Tigre-deltaet og skal bagefter på en sightseeing til de mest unikke seværdigheder. Et tangoshow er også med, før vi kører ud på pampassen for at besøge farme, en feedlot med opfedning af kvæg, en frøavler og landbrug med forskellige, typiske produktioner, fortæller Niels Damsgaard Hansen.

I trygge hænder – også sprogligt

Rejselederen sørger sammen med lokale guider for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Turen koster inklusiv helpension 29.200 kroner i delt dobbeltværelse.

Man kan se et detaljeret program med tilmeldingsblanket på www.rejsogoplev.dk eller ringe til Niels Damsgaard Hansen på tlf. 51 41 71 58 eller skrive til niels@rejsogoplev.dk

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next