bannerPos

Kom med på spændende landbrugstur til Brasilien og Argentina

Argentina er blandt andet kendt for sit kødkvæg på pampassen og i store feedlots, hvor det bliver passet af små og store gauchoer på hesteryg.

Redaktionen

15-06-2019 13:52

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 20. november til 2. december.

Turen begynder for alvor, når man lander i millionbyen Rio de Janeiro, som blandt andet byder på den verdensberømte Copa Cabana strand.

- Vi skal på heldags sightseeing i bus og opleve flere af byens største seværdigheder - for eksempel Sukkerbjerget og den berømte Kristus-figur på en bjergtop højt oppe over byens tage, fortæller rejseleder og tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen, som er med på hele turen.

- Ude af byen besøger vi et stort, historisk landbrug, der nu er nænsomt istandsat og drives økologisk med malkebøfler, græsning og grønsager. Efter to dage i og omkring Rio de Janeiro flyver vi til Foz do Iguazu, hvor vi oplever de storslåede vandfald fra både den brasilianske og argentinske side. Og vi skal ud at sejle på floden i store gummibåde meget tæt på vandfaldene, lyder det fra rejselederen.

I bus ned gennem Argentina

Efter den gigantiske oplevelse køres videre sydpå i bus, hvor man undervejs mod Buenos Aires i Argentina besøger en meget stor teplantage og en gård med dyrkning af ris.

- Ved ankomsten til Buenos Aires sejler vi en tur i Tigre-deltaet og skal bagefter på en sightseeing til de mest unikke seværdigheder. Et tangoshow er også med, før vi kører ud på pampassen for at besøge farme, en feedlot med opfedning af kvæg, en frøavler og landbrug med forskellige, typiske produktioner, fortæller Niels Damsgaard Hansen.

I trygge hænder – også sprogligt

Rejselederen sørger sammen med lokale guider for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Turen koster inklusiv helpension 29.200 kroner i delt dobbeltværelse.

Man kan se et detaljeret program med tilmeldingsblanket på www.rejsogoplev.dk eller ringe til Niels Damsgaard Hansen på tlf. 51 41 71 58 eller skrive til niels@rejsogoplev.dk

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next