bannerPos

L&F om mangel på arbejdskraft: Vi har brug for handling nu

- Hvis vi ikke handler, risikerer vi, at vores virksomheder mister både ordrer, arbejdspladser og vækst, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
06-12-2018 11:00
Allerede i dag er der betydelige flaskehalsproblemer på det danske arbejdsmarked. Politikerne skal handle nu, mener Landbrug & Fødevarer.

Der bør gøres noget i forhold til den stigende mangel på arbejdskraft. Situationen for det danske arbejdsmarked kræver handling nu, lyder det fra landbrugsorganisationernes top som en kommentar til rapporten fra Det Økonomiske Råd.

Landbrug- og fødevareerhvervet oplever i stigende grad, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft til ledige stillinger.

- Vores vurdering er, at der allerede i dag er betydelige flaskehalsproblemer på det danske arbejdsmarked. Derfor bør man ikke afvente, som vismændene lægger op til, men i stedet handle nu, for det bliver ikke lettere at tiltrække arbejdskraften fremadrettet, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.
 

Kan bremse ordrer og vækst

I fjerde kvartal af 2018 er det hver tredje virksomhed i fødevareindustrien, der mener, at manglen på arbejdskraft begrænser produktionen.

Det tal var blot 2 procent for tre år siden.

Samtidig er tendensen den samme blandt landmændene.

-Det er vigtigt, at vi ikke lukker øjnene for udfordringerne og venter, men i stedet kigger på, hvordan vi kan gøre Danmark mere tilgængelig for international arbejdskraft. For hvis ikke vi gør det, så risikerer vi, at vores virksomheder mister både ordrer, arbejdspladser og vækst, siger Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer opfordrer i den forbindelse politikerne til at fortsætte reformkursen med initiativer, der kan øge arbejdsudbuddet og mulighederne for rekruttering. Dels ved at øge optaget op de erhvervsfaglig uddannelse og dels ved at udvide mulighederne for international rekruttering ved for eksempel at udvide positivlisten og sænke beløbsgrænsen.

 

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next