bannerPos

Landbrugsstyrelsen: Vi vil gøre din hverdag nemmere

- Vi er i styrelsen i gang med en stor omstilling for at gøre det endnu mere nemt og enkelt for jer, der arbejder i landbruget, lyder det i en nytårshilsen fra direktøren i Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen. Arkivfoto

Morten Ipsen

Journalist
09-01-2019 13:00
Hvad arbejder Landbrugsstyrelsen med i 2019 for at gøre din hverdag nemmere? Det fortæller Landbrugsstyrelsens direktør, Jette Petersen, om i en nytårshilsen.

Med ønsket om et godt nytår offentliggjorde Landbrugsstyrelsens direktør, Jette Petersen, i går et indlæg på styrelsens hjemmeside om, hvad styrelsen vil arbejde med i 2019 for at gøre landmændenes hverdag bedre.

- Jeg vil gerne på Landbrugsstyrelsen vegne dele nogle af de tiltag, vi vil arbejde med i det nye år. Det er tiltag, som skal gøre det lettere og hurtigere for dig som landmand at søge og få udbetalt støtte…. Vi bestræber os hele tiden på at blive endnu bedre, og vi er i styrelsen i gang med en stor omstilling for at gøre det endnu mere nemt og enkelt for jer, der arbejder i landbruget.

Jette Petersen oplever, at landmændene synes, at reglerne på nogle ordninger opleves som meget indviklede.

- Det lytter vi til, og vi arbejder derfor på at forenkle reglerne: Som eksempel behøver du nu i visse projektstøtteordninger ikke længere at indhente to tilbud, fordi vi har indført standardomkostninger. Det er med til at spare tid for alle parter.

 

Automatisering

At automatisere tilskudsordninger står også højt på styrelsens dagsorden.

- I forvejen ligger vi i EU's absolutte top, når det handler om at automatisere grundbetalingen. Automatisering er fortsat en af de ting, vi har særligt fokus på at forbedre yderligere.

Et andet arbejde, som styrelsen prioriterer højt, er indsatsen for at udvikle ordninger hurtigere, sådan at perioden fra en politisk ide besluttes og til ordningen er en realitet, bliver så kort muligt.

- På vores ordning »Løsdrift i farestalde« har vi allerede set de første resultater af vores arbejde med at automatisere. Her sendte vi de første automatiske tilsagn af sted bare tre uger efter, at ordningen lukkede. På tidligere ordninger har sagsbehandlingen taget op mod ti måneder, skriver Jette Petersen.

 

Kontrolbesøg

Også på andre områder arbejder styrelsen med at automatisere og digitalisere.

- Hvis du selv har haft kontrolbesøg inden for det seneste halve år, ved du, at kontrolløren ikke længere har papirkort med i marken, men i stedet en iPad og en GPS, så koordinaterne for eventuelle problemer beskrives præcist.

- Kontrolarbejdet er på den måde meget nemmere for kontrolløren. Og de tilbagemeldinger, vi har fået fra jer, tyder også på, at det er blevet nemmere for jer at følge med og få visualiseret de udeståender, der måtte være.

 

Effektivisering

I 2019 og de kommende år vil Landbrugsstyrelsen sætte ind med mere udbredt brug af automatiseret, satellitbaseret kontrol. Desuden prioriterer styrelsen i det nye år at bruge flere kræfter på at komme til bunds i en række sager om udbetaling af projektstøtte.

- I året, der kommer, har vi fortsat store ambitioner om at automatisere, forenkle og arbejde med at gøre sagsbehandlingstider endnu kortere. Vi glæder os til et fortsat frugtbart samarbejde med jer i det nye år, skriver Jette Petersen.

 

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next