bannerPos

Landbrugsstyrelsen: Vi vil gøre din hverdag nemmere

- Vi er i styrelsen i gang med en stor omstilling for at gøre det endnu mere nemt og enkelt for jer, der arbejder i landbruget, lyder det i en nytårshilsen fra direktøren i Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen. Arkivfoto

Morten Ipsen

Journalist
09-01-2019 13:00
Hvad arbejder Landbrugsstyrelsen med i 2019 for at gøre din hverdag nemmere? Det fortæller Landbrugsstyrelsens direktør, Jette Petersen, om i en nytårshilsen.

Med ønsket om et godt nytår offentliggjorde Landbrugsstyrelsens direktør, Jette Petersen, i går et indlæg på styrelsens hjemmeside om, hvad styrelsen vil arbejde med i 2019 for at gøre landmændenes hverdag bedre.

- Jeg vil gerne på Landbrugsstyrelsen vegne dele nogle af de tiltag, vi vil arbejde med i det nye år. Det er tiltag, som skal gøre det lettere og hurtigere for dig som landmand at søge og få udbetalt støtte…. Vi bestræber os hele tiden på at blive endnu bedre, og vi er i styrelsen i gang med en stor omstilling for at gøre det endnu mere nemt og enkelt for jer, der arbejder i landbruget.

Jette Petersen oplever, at landmændene synes, at reglerne på nogle ordninger opleves som meget indviklede.

- Det lytter vi til, og vi arbejder derfor på at forenkle reglerne: Som eksempel behøver du nu i visse projektstøtteordninger ikke længere at indhente to tilbud, fordi vi har indført standardomkostninger. Det er med til at spare tid for alle parter.

 

Automatisering

At automatisere tilskudsordninger står også højt på styrelsens dagsorden.

- I forvejen ligger vi i EU's absolutte top, når det handler om at automatisere grundbetalingen. Automatisering er fortsat en af de ting, vi har særligt fokus på at forbedre yderligere.

Et andet arbejde, som styrelsen prioriterer højt, er indsatsen for at udvikle ordninger hurtigere, sådan at perioden fra en politisk ide besluttes og til ordningen er en realitet, bliver så kort muligt.

- På vores ordning »Løsdrift i farestalde« har vi allerede set de første resultater af vores arbejde med at automatisere. Her sendte vi de første automatiske tilsagn af sted bare tre uger efter, at ordningen lukkede. På tidligere ordninger har sagsbehandlingen taget op mod ti måneder, skriver Jette Petersen.

 

Kontrolbesøg

Også på andre områder arbejder styrelsen med at automatisere og digitalisere.

- Hvis du selv har haft kontrolbesøg inden for det seneste halve år, ved du, at kontrolløren ikke længere har papirkort med i marken, men i stedet en iPad og en GPS, så koordinaterne for eventuelle problemer beskrives præcist.

- Kontrolarbejdet er på den måde meget nemmere for kontrolløren. Og de tilbagemeldinger, vi har fået fra jer, tyder også på, at det er blevet nemmere for jer at følge med og få visualiseret de udeståender, der måtte være.

 

Effektivisering

I 2019 og de kommende år vil Landbrugsstyrelsen sætte ind med mere udbredt brug af automatiseret, satellitbaseret kontrol. Desuden prioriterer styrelsen i det nye år at bruge flere kræfter på at komme til bunds i en række sager om udbetaling af projektstøtte.

- I året, der kommer, har vi fortsat store ambitioner om at automatisere, forenkle og arbejde med at gøre sagsbehandlingstider endnu kortere. Vi glæder os til et fortsat frugtbart samarbejde med jer i det nye år, skriver Jette Petersen.

 

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer