bannerPos

Maden er blevet spredt ud over hele Have & Landskab

Der er masser af muligheder for at få stillet sulten på årets Have & Landskabs-udstilling, der foregår i slutningen af august i Slagelse.

Henning K. Andersen

10-07-2019 12:18
Der bliver langt flere madsteder og langt mere mad at vælge imellem på langt flere tidspunkter på årets Have & Landskab, der er Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche.

Det er krævende at være på udstilling og på én enkelt dag blive opdateret på alle branchens nyheder. 

Derfor har Have & Landskab valgt at placere madboder og kaffeboder ud over hele udstillingsarealet for dette års arrangement, så gæsterne kan få stillet deres sult, når det passer dem – uanset om de har lyst til pølse af jægerskudt kronhjort, pitabrød, braiseret okse, pandekager, fiskefrikadeller eller bare dagens ret fra buffeten i kroen, som selvfølgelig stadig står klar. Det oplyser arrangøren. 

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche samarbejder med KaffeKlubben, Rebel Food, Præstegården i Jyderup. og Event Eksperten til årets udstilling, og der er en grund til de usædvanligt mange tilbud i år, forklarer udstillingsleder Dina Overgaard.

- Maden har virkelig været et indsatsområde i år. Vi har arbejdet målrettet på at skabe flere muligheder og mere fleksibilitet. Vi vil gerne undgå at alle samles i kroen omkring frokosttid, så vi har hyret flere dygtige restauratører ind og fordelt dem ud på udstillingsarealerne. Målet er selvfølgelig at undgå køer og give folk mulighed for at få stillet sulten, præcis når de har lyst, siger Dina Overgaard.

For den morgenfriske vil Kaffeklubben endda tilbyde rundstykker og kaffe og vil udover deres kaffevogne være at finde rundt på pladsen på deres mobile kaffeknallert, som man kan råbe an, hvis kaffetrangen skulle melde sig. Det plejer ikke at være tilfældet på udstillingen, hvor man normalt skal være tanket op hjemmefra, hvis man ankommer tidligt. 

- Igen et tydeligt tegn på, at der virkelig vil blive kræset for de grønne fagfolk til årets Have & Landskab, lover udstillingslederen. 

Have & Landskab’19 afvikles fra 28. til 30. august
 

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next