Merrild raser over TV2-program

L&F-formand Martin Merrild savner dokumentation for de påståede sammenhænge i en ny TV2-dokumentar om en kvinde, der lider af astmatiske helbredsproblemer og samtidig er nabo til en svineproduktion.

- Jeg er rystet over, at TV 2 på trods af den dialog, der har været, alligevel vælger at bringe historien, skrev Martin Merrild på Facebook søndag aften, hvor dokumentaren blev bragt.

- Kvinden kan jo være syg af alt muligt, hvorfor det ganske enkelt ikke er rimeligt at begynde at insinuere, hvad der er mulige årsager til hendes helbredsproblemer, skriver Martin Merrild i opslaget.

TV2's dokumentar påviser ud fra hollandsk forskning, at personer, der i forvejen lider af luftvejssygdomme, såsom astma eller KOL, vil opleve forværringer i deres sygdom, hvis de bor tæt på en storproduktion.

Stor forskel

Martin Merrild peger på, at der er stor forskel på produktionen i Holland kontra Danmark.

- TV 2 bygger historien på studier fra Holland, hvor situationen som bekendt er en noget anden end i Danmark, da griseproduktion i Holland er mere koncentreret; faktisk op til seks gange flere grise i et område, end dét, vi ser, i de mest »grisetætte« områder i Danmark, skriver Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer har taget kontakt til ledelsen hos TV2 »for at høre, om det virkelig kan være niveauet for den journalistik, kanalen gerne vil stå for«, som formanden skriver i sit opslag.

mip

Læs også