bannerPos

Merrild raser over TV2-program

Redaktionen

08-10-2019 10:25

L&F-formand Martin Merrild savner dokumentation for de påståede sammenhænge i en ny TV2-dokumentar om en kvinde, der lider af astmatiske helbredsproblemer og samtidig er nabo til en svineproduktion.

- Jeg er rystet over, at TV 2 på trods af den dialog, der har været, alligevel vælger at bringe historien, skrev Martin Merrild på Facebook søndag aften, hvor dokumentaren blev bragt.

- Kvinden kan jo være syg af alt muligt, hvorfor det ganske enkelt ikke er rimeligt at begynde at insinuere, hvad der er mulige årsager til hendes helbredsproblemer, skriver Martin Merrild i opslaget.

TV2's dokumentar påviser ud fra hollandsk forskning, at personer, der i forvejen lider af luftvejssygdomme, såsom astma eller KOL, vil opleve forværringer i deres sygdom, hvis de bor tæt på en storproduktion.

Stor forskel

Martin Merrild peger på, at der er stor forskel på produktionen i Holland kontra Danmark.

- TV 2 bygger historien på studier fra Holland, hvor situationen som bekendt er en noget anden end i Danmark, da griseproduktion i Holland er mere koncentreret; faktisk op til seks gange flere grise i et område, end dét, vi ser, i de mest »grisetætte« områder i Danmark, skriver Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer har taget kontakt til ledelsen hos TV2 »for at høre, om det virkelig kan være niveauet for den journalistik, kanalen gerne vil stå for«, som formanden skriver i sit opslag.

mip

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next