bannerPos

Merrild raser over TV2-program

08-10-2019 10:25

L&F-formand Martin Merrild savner dokumentation for de påståede sammenhænge i en ny TV2-dokumentar om en kvinde, der lider af astmatiske helbredsproblemer og samtidig er nabo til en svineproduktion.

- Jeg er rystet over, at TV 2 på trods af den dialog, der har været, alligevel vælger at bringe historien, skrev Martin Merrild på Facebook søndag aften, hvor dokumentaren blev bragt.

- Kvinden kan jo være syg af alt muligt, hvorfor det ganske enkelt ikke er rimeligt at begynde at insinuere, hvad der er mulige årsager til hendes helbredsproblemer, skriver Martin Merrild i opslaget.

TV2's dokumentar påviser ud fra hollandsk forskning, at personer, der i forvejen lider af luftvejssygdomme, såsom astma eller KOL, vil opleve forværringer i deres sygdom, hvis de bor tæt på en storproduktion.

Stor forskel

Martin Merrild peger på, at der er stor forskel på produktionen i Holland kontra Danmark.

- TV 2 bygger historien på studier fra Holland, hvor situationen som bekendt er en noget anden end i Danmark, da griseproduktion i Holland er mere koncentreret; faktisk op til seks gange flere grise i et område, end dét, vi ser, i de mest »grisetætte« områder i Danmark, skriver Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer har taget kontakt til ledelsen hos TV2 »for at høre, om det virkelig kan være niveauet for den journalistik, kanalen gerne vil stå for«, som formanden skriver i sit opslag.

mip

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next