Ryk mulden af markerne for at få natur

Morten DD fra Naturhistorisk Museum luftede hede drømme om at få Danmark anno 1870’erne tilbage i forbindelse med fremvisningen af blomsterstriber med flere initiativer på Ryegaard Gods tirsdag i denne uge.

Et nærfoto af den voksdug, som bruges til at bestemme de fangede insekter. Velkendte Morten DD, der er museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, lod forstå, at han ikke er så interesseret i, hvad landbruget gør, men mere i at få egentlig natur med stor biodiversitet. Agronom Jørgen Lundsgaard (med mikrofonen) har stået for det store arbejde med at etablere og vedligeholde de mange forskellige initiativer på Ryegaard Gods.

Der var stor diversitet i interesserne, da organisationerne Verdens Bedste Fødevarer og Dansk Planteværn viste fem års arbejde med blomsterstriber, bihoteller, lærkepletter med videre frem på Ryegaard Gods ved Kirke Såby på Sjælland i tirsdags.

Målet med indsatsen på godset har været at vise, at der ikke skal meget areal til for at ændre væsentlig på biodiversiteten i agerlandet og dets nære omgivels

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også