Tre innovative vindere fundet

150.000 kroner var på højkant, da Agro Business Parks innovationskonkurrence løb af stablen tirsdag i Viborg. Her fik 10 udvalgte iværksættere med spændende projekter inden for landbrug, havbrug, fødevarer, bioressourcer, miljøteknologi og bæredygtighed mulighed for at pitche deres forretningsidé foran et panel af eksperter og gæster fra ind- og udland.

Dommerpanelet udpegede tre vindere, som hver får 50.000 kroner i præmie.

De tre vinderne er:

  • AmiNic: En helt ny sensormetode, der kan måle friskhed for kød og fisk og fremskrive til en korrekt holdbarhedsdato. Personer bag projektet: Jeanette Hvam, stifter af AmiNIC.
  • UpFood: Ny banebrydende teknologi til tørring og konservering af råvarer og fødevarer drevet af solenergi. Teknologien betyder, at landmænd i udviklingslande kan mindske spild, sikre holdbarheden af deres råvarer og optimere indtjeningen. Personer bag projektet: Sajjad Haider, CEO, Mia Timmermann, kommunikationskonsulent, Satcha Jensen, forretningudvikler.
  • MSR Crown Crusher: En mekanisk applikation til Opti Weeder til effektiv fjernelse af toppen på kartoffelplanter, inden de høstes. En grøn løsning til kartoffeldyrkere globalt, der derved undgår at brug sprøjtemidler. Personer bag projektet: Michael Stolberg-Rohr, udvikler og ejer, Mette H. Roussis, forretningsudvikler og bestyrelsesformand.

Et skub i den rigtige retning

- Stort tillykke til de tre vindere, som leverede en fantastisk og overbevisende præstation. Det er alle tre nogle meget spændende projekter, som jeg slet ikke er i tvivl om, at vi kan forvente at se meget mere til i de kommende år. Jeg håber, at konkurrencen både kan være et økonomisk boost af de her helt nye forretningsideer og være et anerkendende skulderklap til iværksætterne, når de nu for alvor skal ud over stepperne med deres idé, siger Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park. Han fortsætter: 

- Det er vigtigt, at vi er med til at understøtte nye forretningsidéer inden for fødevareområdet og bioøkonomien, for ellers er der mange, gode idéer, der potentielt kan skabe nybrud i brancherne, som ender med ikke at blive til noget. Vi har alle sammen et ansvar i forhold til at sikre, at vi får skabt den innovation og nytænkning i samfundet, som skal til for, at vi også har noget at leve af i fremtiden. 

Dommerkomiteen bestod af Klaus Astrup Nielsen, strategi- og innovationsdirektør i Hedeselskabet, Bo Larsen, storkunderådgiver landbrug i Nordea, Heinrich Dalager, Acquisition Manager og Growth-rådgiver hos Danske Bank Erhverv, Anders Holm, Erhvervs- og udviklingschef i Viborg Kommune, Erik Østergaard Jensen, institutleder for Institut for Molekylærbiologi og Genetik hos Aarhus Universitet og Lars Visbech Sørensen, direktør for Agro Business Park.

De tre vinderprojekter får ud over pengene tre måneders gratis ophold i ét af Agro Business Parks innovationskontorer i Viborg, Aarhus eller København. Her tilbydes de sparring omkring konkretisering af forretningsidé, -model, -plan, -udvikling og kapitalfremskaffelse i forbindelse med opstart af virksomhed.

laj

Læs også